Rămâi conectat

Curier Județean

La mulți ani, domnule Col(rt)Teodor Ivan, la împlinirea vârstei de 89 de ani!

Publicat

în

În frumoasa zi de toamnă, 28 septembrie 2019, puternic pastelată, domnul colonel Teodor Ivan își aniversează fericit  ziua de naștere. Trece cu hotărâre, alături de cei dragi din familie și prieteni, pragul a 89 de ani de viață.

Este un moment al amintirilor, al meditației, mândru de ceea ce a realizat în viață: o carieră militară strălucită, copiii crescuți, educați și ajutați să se realizeze, în vremurile în care trăim.

Electrica Furnizare Discount

Totodată este mândru că împrejurările i-au dat posibilitatea să se afirme pe marile șantiere ale țării, în realizarea unor mari opere ale poporului român: Transfăgărășanul și Canalul Dunăre-Marea Neagră.

Astăzi a povestit cu mândrie, dar și cu demnitate, evoluția în cariera militară.

În anii tinereții îl găsim urmând Școala Militară de Ofițeri de Rezervă, iar la absolvire a primit gradul de sublocotenent și repartizat la Regimentul 6 Pionieri Alba Iulia, devenit între timp Regimentul 52 Geniu. A fost o performanță personală și profesională de a evolua în carieră, de la gradul de sublocotenent la gradul de colonel, în aceeași unitate militară, Regimentul 52 Geniu Alba Iulia.

De la Alba Iulia a asigurat cu resurse umane și materiale șantierul Transfăgărășanului, iar pentru rezultate deosebite a fost promovat în funcția de Șef de Stat Major la Brigada 45 Geniu Cernavodă, unitate cu care a dus la bun sfârșit construcția Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Acumulând o mare experiență profesională, i-a venit rândul să instruiască noi și noi generații de cadre militare, la Școala de Maiștri Militari și Subofițeri de Geniu și Construcții de la Cernica.

Tot de aici, a venit momentul să iasă la pensie, trecând în rândurile rezerviștilor militari, în anul 1988.

Și-a regăsit colegii mai în vârstă, dar și mai tineri pensionari, în cadrul Filialei „Gemina” Alba, a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Al.I. Cuza”, filială condusă tot de un specialist în arma Geniu, domnul General de Brigadă(rt) ing. Ioan Belci.

La această vârstă frumoasă este foarte activ în viața asociației, un bun camarad și un model pentru ceilalți colegi și pentru toți românii.

La ceas aniversar colegii din Filiala „Gemina” Alba îi urează „LA MULȚI ANI!”, viață lungă și liniștită alături de cei dragi ai familiei.

Col(r)dr.ing. Constantin AVĂDANEI – Vicepreședinte al Filialei „GEMINA„  Alba a ANCMRR „Al. I. Cuza”

Publicitate

Curier Județean

O nouă investiție în Aiud, ce va crea circa 100 de locuri de muncă. O firmă daneză care produce papuci de lână își extinde activitatea

Publicat

în

O nouă investiție în Aiud, ce va crea circa 100 de locuri de muncă. O firmă daneză care produce papuci de lână își extinde activitatea

O nouă hală de producție va fi construită în Aiud, de către firma Glerups, care va crea aproape 100 de locuri de muncă pentru aiudeni. Produsele realizate de Glerups urmează să fie exportate în toată lumea, urmând să fie produse doar la Aiud cu materiale 100% ecologice.

Compania daneză Glerups, care realizează încălţăminte din lână, dezvoltă operaţiunile de producţie din România cu o nouă hală şi vrea să angajeze 100 de oa­meni la Aiud, judeţul Alba, spun reprezentanţii Invest in Aiud, o asociaţie menită să promoveze investiţiile în oraş. Informaţiile au fost confirmate şi de reprezentanţii firmei.

Toate modelele Glerups sunt creionate în Danemarca şi produse doar în România, scrie pe site-ul propriu. Compania daneză, o afacere de familie ale cărei baze au fost puse în urmă cu mai bine de 50 de ani, a intrat pe piaţa locală în 2005, cu o fabrică în oraşul Aiud din Alba. Aici lucrează deja peste 100 de oameni, spun reprezentanţii companiei care a avut în 2020 afaceri de 15 mil. lei, cel mai ridicat nivel de până acum. Extinderea producţiei are loc în acelaşi oraş de circa 25.000 de locuitori.

Electrica Furnizare Discount

Glerups Ro din România a avut în 2020 (ultimul an pentru care există date publice) afaceri de 15 mil. lei, în urcare de la 14,6 mil. lei în anul anterior. În aceeaşi perioadă, profitul s-a dublat la 1,6 mil. lei. În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ea s-a dublat între 2017 şi 2020. Odată cu dezvoltarea producţie din oraşul Aiud, aici fiind şi prima fabrică, businessul ar urma să crească.

Brandul de încălţări Glerups – sub care au fost iniţial produşi doar papuci de casă, dar care s-a extins apoi şi în segmentele de ghete şi pantofi de lână – a fost inclus de publicaţia americană New York Times pe lista celor 52 de lucruri apreciate de jurnaliştii ziarului.

Sursa: zf.ro

Citește mai mult

Curier Județean

103 tablete cu acces la internet pentru elevii din Bucerdea Grânoasă, pentru facilitarea cursurilor online. Licitația de peste 100.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

103 tablete cu acces la internet pentru elevii din Bucerdea Grânoasă, pentru facilitarea cursurilor online. Licitația de peste 100.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Bucerdea Grânoasă a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectul „Achiziționarea unui număr de 103 tablete cu acces la internet”, pentru Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 124.418,85 de lei, fără TVA.

Având în vedere situaţia pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, şi instituirea stării de urgenţă în întreagă ţară, s-a stabilit necesitatea desfăşurării activităţii educaţionale în mediul on-line, după posibilităţi.

Electrica Furnizare Discount

Această experienţă a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online.

Astfel, având în vedere situaţia actuală, Primăria Comunei Bucerdea Grânoasă doreşte dotarea Şcolii Gimnaziale „loan Maiorescu” din Comuna Bucerdea Grânoasă cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor să se poată desfăşura on-line, şi în condiţii de siguranţă.

În vederea facilitării accesului elevilor şi cadrelor didactice la facilităţile tehnice necesare continuării procesului educaţional şi în circumstanţele speciale create de evoluţia pandemiei cauzate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, prin OUG nr. 144/2020, au fost create premisele pentru dotarea instituţiilor de învăţământ cu infrastructura tehnică necesară desfăşurării cursurilor în sistem on-line.

Dotările avute în vedere prin prezentul proiect au rolul de a îmbunătăţii şansele tuturor elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar să participe în mod efectiv la cursurile organizate online.

Specificaţii tehnice:

Tehnologie Reţea – GSM 1HSPA/LTE, va funcţiona în orice reţea publică de telefonie mobilă.
Husă protecţie – Dedicată, tip TPU, să ofere protecţie împotriva zgârieturilor şi şocurilor,margine care să protejeze ecranul, sa ofere funcţionalitatea tip stand (inel, pliere, etc.)
CPU – Quad-core 1.5 GHz, 64bit.
Memorie – 16GB interna, 2GB RAM

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO, VIDEO| Iarna în Apuseni. Acțiune spectaculoasă de deszăpezire a unui drum vicinal, la înălțime

Publicat

în

FOTO, VIDEO| Iarna în Apuseni. Acțiune spectaculoasă de deszăpezire a unui drum vicinal, la înălțime

A nins puternic în Apuseni în cursul acestei săptâmâni, iar gerul care a urmat a făcut ca zăpada să nu se topească.

Primăria orașului Câmpeni a intervenit, joi, cu utilaje de deszăpezire pentru deschiderea unui drum vicinal către localitatea Poduri.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și în imagini, acțiunea nu a fost deloc ușoară, din cauza troienelor uriașe de zăpadă, însă potrivit viceprimarului Valentin Gog, care a postat imaginile în mediul oline, a fost încununată de succes.

La această oră, ninsoarea a reînceput să cadă în Apuseni, iar zona montană a județului Alba se află sub o avertizare cod galbe de vânt puternic și ninsori viscolite, valabilă până sâmbătă dimineața.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare