Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii din cele trei sate ale comunei, mai exact Gârbova, Cărpiniș și Reciu, vor beneficia în curând de gaz metan odată cu înființarea sistemului inteligent de distribuție a gazelor naturale.

„Utilitățile sunt foarte importante pentru oamenii din localitate. Mă bucur că am obținut una dintre ultimele utilități necesare bunăstării lor. Apă, canal și curent avem deja. Urmează în curând să branșăm și toți cetățenii la gaz metan. Vrem să avem condiții chiar mai bune decât la oraș. Gazul se va introduce în toate cele trei sate ale comunei, Gârbova, Cărpiniș și Reciu. Nu va rămâne nicio casă nebranșată, dintr-o populație de aproximativ 2.180 de locuitori”, a declarat Ioan Muntean, primarul comunei Gârbova.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Chiar în aceste zile se lucrează la caietul de sarcini pentru identificarea unui concesionar al rețelei, care va exploata și întreține timp de 49 de ani rețeaua de gaze de pe raza întregului UAT.

Citește și: În Alba există medicină de familie și la țară: Cabinet medical renovat complet în comuna Gârbova de Sebeș

Locuitorii comunei nu vor plăti nimic pentru branșament. Prin proiectul care valorează 20.450.000 de lei vor fi realizate peste 900 de branșamente în cele trei sate, fiind acoperită toată comuna. „Branșamentul este prins în proiectare, deci vor plăti nimic pentru conectarea la gaz. Cetățenii vor plăti doar pentru instalația de dincolo de «ceas», în interiorul proprietății. «Ceasul» se montează pe domeniul public, undeva la limita proprietății, până acolo totul va fi suportat de proiectul finanțat prin «Anghel Saligny»”, a mai transmis edilul comunei.

Se urmează o procedură specială pentru achiziție, care necesită inclusiv publicarea unei solicitări cu 45 de zile înainte în Monitorul Oficial European. Ulterior se va întocmi proiectul tehnic și documentația pentru execuția lucrărilor, ambele proceduri urmând a fi scoase la licitație împreună, pentru a scurta perioada.

În circa un an, cetățenii din Gârbova de Sebeș vor avea gaz

Sperăm ca într-un an de zile cetățenii comunei Gârbova să aibă deja acces la gaz metan. După cum au afirmat și alți colegi primari, până în acest moment nu au mai existat finanțări pentru înființarea de rețele de gaz, iar concesionarii magistralelor și rețelelor de distribuție, care erau obligați să reinvestească o parte din profit în dezvoltarea sistemului de distribuție, făceau acest lucru doar în zonele urbane sau periurbane.

Cu atât mai important este acest proiect pentru comunitatea noastră, întrucât oferind cele mai bune condiții și accesul la toate utilitățile, vom deveni mult mai atractivi atât pentru investitorii privați, cât și pentru persoanele fizice care pot alege să locuiască în satele noastre moderne, care respectă statutul de localități europene”, a spus în final Ioan Muntean, primarul comunei Gârbova.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Prohodul Domnului Iisus Hristos, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică versurile cântate în Vinerea Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prohodul Domnului Iisus Hristos, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică versurile cântate în Vinerea Mare În Vinerea Mare, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, dar și în toate bisericile ortodoxe are lor Denia Prohodului Domnului. Prohodul este slujba de înmormântare a Domnului Iisus Hristos, iar versurile lui sunt cântate de toți enoriașii prezenți […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea