Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

La Cugir au fost interzise adunările publice ale PSD şi ACL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul oraşului Cugir a respins solicitările înaintate de către filialele locale ale PSD şi ACL privind organizarea unor adunări publice în data de 14 noiembrie. Potrivit reprezentantului administrației locale, motivul pentru care cele două cereri nu au primit avizul comisiei îl reprezintă faptul că adunările publice ar fi urmat să aibă loc în aceeaşi perioadă şi pe trasee care se suprapuneau sau se intersectau.

Întrunită ieri, 12 noiembrie, Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul oraşului Cugir a analizat cele două cereri şi a constatat că sunt aplicabile prevederile art. 5 din legea 60/91, care interzice desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul lor. Din acest motiv, comisia a emis deciziile Nr.1 şi Nr. 2 din 12.11.2014 prin care a interzis desfăşurarea celor două adunări ale filialelor locale PSD şi ACL Cugir.

Conform articolului 26 din Legea 60/90 cei care desfăşoară adunări publice interzise săvârşesc contravenţie pedepsită cu amendă cu prinsă între 1000 şi 10.000 lei. De asemenea, cei care participă la adunări publice interzise, săvârşesc la rândul lor contravenţie pedepsită cu amendă între 500 şi 50.000 lei.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice la nivelul oraşului Cugir este formată din primarul şi secretarul Primăriei Cugir, comandantul Poliţiei Orăşeneşti Cugir, Şeful Poliţiei Locale Cugir şi reprezentantul Jandarmeriei judeţului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea