Rămâi conectat

Politică Administrație

La Cugir au fost demarate reparaţiile urgente a străzilor din oraș. Din primăvară, program amplu de lucrări de infrastructură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anul acesta, administrația publică locală a demarat primele lucrări de reparații a străzilor din orașul Cugir cu patru-cinci luni mai târziu decât de obicei, întrucât acordul cadru în baza căruia sunt executate aceste lucrări a putut fi încheiat abia în luna septembrie, din cauza modificărilor legislative ce au întârzita procedurile.

În funcție de condițiile climatice, se intervine în această perioadă pentru rezolvarea problemelor urgente, lucrări de reparații fiind deja făcute și pe străzile Râul Mic, Griviței, N. Grigorescu, Traian Vuia. În momentul de față se lucrează pe străzile Victoriei, Tineretului, N. Bălcescu, urmând ca intervențiile să continue atât timp cât permite timpul de afară.

Potrivit administrației locale, lucrările de reparații a străzilor au întârziat din motive procedurale. Ca urmare a expirării vechiului acord cadru, după aprobarea bugetului local de anul acesta, primăria a declanșat o nouă procedură de achiziție a lucrărilor de întreținere și reparații străzi.

Datorită modificărilor legislative din domeniul achizițiilor (Legea 98/2016), verificarea documentației pe SEAP a durat mai multe luni, administrația locală reușind abia în luna septembrie să încheie un nou acord cadru, varianta aleasă fiind cu trei operatori, pe o perioadă de patru ani.

Conform legislației din domeniu, cele trei firme  S.C. Drumuri și Poduri Locale Alba, Asocierea Pro Activ-Drupo și S.C. Euroexpres au intrat în competiție pentru atribuirea primului contract subsecvent de lucrări, care i-a revenit ultimului operator.

În baza acestui contract administrația locală solicită, în funcție de necesități, realizarea următoarelor tipuri de lucrări: lucrări de reparații carosabil, înlocuirea completă a covorului asfaltic pe suprafețe mai extinse, repararea gropilor izolate, executarea reparațiilor cu caracter de urgență a defectelor apărute. De asemenea, contractul include reparații la straturile de bază ale străzilor, a bordurilor și a pavajelor, precum și aducerea la cotă a gurilor de canal și de scurgere.

Deocamdată, sunt realizate doar lucrările urgente, urmând ca din primăvară să fie demarat un program amplu de reparații a străzilor din oraș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea