Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

La concursurile de admitere la Institutul Național al Magistraturii și de admitere în magistratură – 67 de candidați din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La concursurile organizate în această perioadă de Institutul Național de Magistratură (INM) vor participa în total 67 de candidați din Alba. Dintre aceștia 49 sunt pe lista candidaților de la admiterea la INM iar alți 18 pe lista pentru admitere în magistratură.

*Concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 locuri de auditori de justiţie din care 100 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 100 pentru ocuparea funcţiei de procuror. La finalizarea primului an de studii auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror.

Pentru acest examen s-au înscris în total 3.634 de persoane dintre care 19 s-au retras iar 12 au fost respinși astfel că se înregistrează o concurență de 18 candidați pe un loc.

Candidații din Alba sunt: Abrudan Simona Mariana, Arsenie Raluca Elena, Bărbat Vlad Vasile, Bocică Andreea Marcela, Bucur Denisa, Căprar Maria Liana, Căbulea Adrian Ioan, Căpîlnean Simona Maria, Cărpușor Paula Marcela, Cioica Alina, Cîmpean Ioana Maria, Cîrstea Valentin Marin, Codrin Ramona Codruța, Corcheș Cristiana Flavia, Cristea Virgil, Crișan Alexandra, Cucui Ana Maria, Dărămuș Dalia Maria, Florea Dumitrela Ioana, Gavrilă Alina Maria, Ghioghiu Diana Maria, Harșan Nicolae Septimiu, Ionaș Petru, Jurcă Georgiana Irina, Lazăr Elena Ioana, Lazea Andra Georgeta,  Lazea Dorel Ioan, Macarie Carmen Marta, Maniu Manuela, Mara George Marius, Marian Radu Marius, Mărginean Ioan Alexandru, Moldovan Macavei Iulia, Mureș Adina, Mureș Iulia Maria, Nandra Alexandru, Neagoe Ana, Niculeasă Simona Adelina, Pop Horea Cosmin, Pop Iuliu Alin, Popa Ioana, Popa Ioan Adrian, Prodan Sebastian, Roman Negoi Ana Maria, Sicoe Ioan Liviu, Sularea Daniel, Șandru Mihai Horea, Todea Cristian Traian și Vlad Monica Lia.

*Concursul de admitere în magistratură se organizează pentru ocuparea unui număr de 50 de posturi de judecător la judecătorii și 50 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. S-au înscris 1.324 de persoane dintre care 20 s-au retras și 40 au fost respinși, rezultând o concurență de 12 candidați pe un loc.

Candidații din Alba sunt: Avram Romela Elena, Băluțiu Otilia, Bumbu Vasile, Cîmpean Indira Codruța, Ciur Lucreția Teodora, Cristea Mariana, Cristea Dana Corina, Filimon Elena Adriana, Hăbean Maria Gabriela, Lungociu Ioan Marius, Marcu Mariana Adina, Mihai Ioana Liliana, Penariu Nicoleta Gabriela, Sasu Adina Liliana, Savu Ana Maria, Stoica Mioara, Seulean Florina Teodora și Vasile Daniela.

Potrivit Institutului Național al Magistraturii, pentru instanțele arondate la Curtea de Apel Alba Iulia au fost scoase la concurs 5 posturi de judecători (3 la Judecătoria Deva, 1 la Judecătoria Petroșani și 1 la Judecătoria Sebeș) iar pentru procurori există alte 3 posturi (1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, 1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu și 1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara).

Concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii și concursul de admitere în magistratură, deși au în parte același calendar de desfășurare, sunt două concursuri distincte, cu reglementări diferite și aprobate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin hotărâri distincte, urmând ca primele două probe de concurs să aibă loc în aceleași zile, la aceeași oră, dar în săli diferite.

Conform calendarelor de concurs, în 26 august are loc proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoștințelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal și drept procesual penal, în 9 septembrie – testul de verificare a raționamentului logic iar între  22 – 30 septembrie se desfășoară interviul urmând ca rezultatele să fie afișate în jurul datei de 2 octombrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea