Rămâi conectat

Actualitate

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, copiii cu nevoi speciale încurajaţi să iubească lectura

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alba Iulia a început derularea proiectului educaţional „Ne place cartea, iubim biblioteca!”, în parteneriat cu  Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, ne-a informat prof. Daniela Cristian. Proiectul se va încheia anul viitor, în luna iunie, interval în care se vor desfăşura mai multe activităţi: vizionare de filme, mici spectacole de poezie şi cântece, momente de evocare a unor aspecte din viaţa şi activitatea unor scriitori români, prezentare de carte pentru copii, expoziţii cu desene ale elevilor etc. Elevii din clasa a V-a B au desfăşurat deja prima activitate inclusă în proiect, participând la acţiunea „Biblioteca minunată” organizată cu ocazia împlinirii a 131 ani de la naşterea marelui scriitor Mihail Sadoveanu şi a 50 de ani de la moartea acestuia. Coordonatorii acestui proiect sunt Anca Miron, Eugenia Danciu şi Alexandra Salaoru, din partea bibliotecii, respectiv prof.  Valeria Ciurlin, Cosmina Florea, Mihalea Rusan, Anca Enyedi şi Daniela Cristian, din partea şcolii.
„Elevii au răsfoit cărţi care-l au ca autor pe Mihail Sadoveanu, au vizionat filmul «Dumbrava minunată» şi au aflat câteva date importante din biografia scriitorului. S-a evidenţiat legătura dintre copii, natură şi animale, evocată de autor. Vizionarea filmului le-a dat ocazia copiilor «să călătorească» împreună cu Lizuca şi Patrocle într-o lume fantastică a copilăriei, să stea la sfat cu Sora Soarelui şi să afle cine sunt prichindeii care au ajuns la hotarul Împărăţiei minunilor”, a declarat prof. Daniela Cristian.
Elevii au adresat întrebări şi au comentat pe marginea celor audiate şi vizionate, fiind conduşi apoi şi prin celelalte secţii din cadrul bibliotecii, unde li s-au făcut scurte prezentări cu privire la organizarea bibliotecii şi fondul de carte existent. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea