Ziarul Unirea

Kronospan Sebeș ia act de decizia Comisiei de Analiză a Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor

Compania va completa documentația depusă pentru revizuirea autorizației integrate de mediu, dar cere, în același timp, mai multe detalii cu privire la anumite solicitări ale Comisiei de Analiză.

Sebeș, 7 mai – Kronospan Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, a luat act de decizia recentă a Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor (MMAP), potrivit căreia se solicită completarea documentației depuse de companie pentru revizuirea autorizatiei integrate de mediu.

ELIT

Kronospan subliniază faptul că în cadrul procedurii de autorizare desfășurate cu începere din 23 septembrie 2013, au fost urmați toți pașii legali solicitați de autoritățile competente și de către Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului. Compania va completa documentația depusă, în conformitate cu legislația în vigoare.

“Suntem siguri că am respectat întru totul procedura și normele impuse de lege pentru revizuirea autorizației integrate de mediu de la Sebeș. Nu o spunem noi, ci studiile independente, realizate de organisme autorizate la nivel național și reglementate să facă aceste evaluări. Respectăm decizia Ministerului Mediului, însă este necesară clarificarea solicitării de evaluare a impactului cumulat al mai multor factori de poluare și modul în care aceasta se poate realiza.” declară Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș.

Procedura de emitere a autorizației de mediu pentru noua instalație de formaldehidă  a Kronochem Sebeș SRL continuă la APM Alba.

“Noua instalație de formaldehidă reprezintă o investiție de aproximativ 18 milioane de euro și presupune utilizarea unor echipamente de ultimă generație, cu eficiență maximă, care ajută la protejarea mediului. Kronospan Sebeș a respectat toți pașii impuși de lege pentru a obține autorizația integrată de mediu. Sunt standarde foarte stricte de la care nu ne abatem,” a mai adăugat Oana Bodea.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Câți bani au fost virați în conturile partidelor politice, în luna mai, de Autoritatea Electorală Permanentă

Câți bani au fost virați în conturile partidelor politice, în luna mai, de Autoritatea Electorală Permanentă Autoritatea Electorală Permanentă informează… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

Formolescu 8 mai 2015 at 6:21

pai daca le-ati respectat pe toate cu sfintenie, cum se face ca v-au dat iar cu flit?

Așa zis-a Burebista 8 mai 2015 at 8:23

„Suntem siguri că am respectat întru totul procedura și normele impuse de lege pentru revizuirea autorizației integrate de mediu de la Sebeș. Nu o spunem noi, ci studiile independente, realizate de organisme autorizate la nivel național și reglementate să facă aceste evaluări”.
Așa cum se știe nici un organism extern nu evaluează felul în care se întocmește documentația pentru obținerea acordului de mediu.
Pe vremea când funcționa Ampellum Zlatna știam de ce după ce plouă se usucă tot în grădină. Acum a rămas poluarea de la Sebeș. Trebuie oprită această sursă de noxe.
Un studiu de impact nu se realizează de la o zi la alta, nici de la un an la altul. Cancerul nu se instalează de pe o zi pe alta, ci în timp. Cei care au făcut studiul au luat probe de sol, de vegetație, etc. astfel încât să vadă care din substanțele toxice prezente dăunează, iar formaldehida ce rol joacă în această ecuație?
Au prezentat un studiu care spune că în Alba bolile canceroase sunt mai puține ca număr decât în alte părți. Poate că în alte părți poluarea e mai mare. Sau sunt alți factori care fac această diferență. Nu ne încălzește de loc că e mai rău în altă parte. Tipul acesta de comunicate ne arată superficialitatea studiului. Ne dă o dimensiune a incompetenței celor care își bazează argumentația pe asemenea studii puerile și fără bază.
În continuare vom vedea comunicate fără substanță a directorilor plătiți gras să refacă reputația distrusă a fabricii. Oricât se vor strădui nu au creier ca să facă astfel de minuni.
Oana Bodea ai face bine să te pui cu burta pe documentații credibile. Oricum nu găsești așa ceva. Nici dacă îl faci personal nu o să scoți ceva bun. Dacă până acum când trebuia să argumentezi totul de să creadă și papa ce zici, totuși nu ai reușit să faci acest lucru. Acum nu mai ai șanse să recuperezi.
Interesant este că nici un cap luminat din șefii voștri nu a realizat ineficiența PR-ului care pârâie din toate cusăturile.
În mod normal după eșecul neacordării autorizației de mediu tot personalul implicat în această activitate trebuia să aibă salarul înjumătățit ca urmare a prejudicierii imaginii firmei.

mdf-ul 8 mai 2015 at 12:16

Bure te vrem director in Kronospan esti cel mai bun.

Formolescu 8 mai 2015 at 18:04

Nu injumatatit salariul, dati afara pentru incompetenta de a tine o investitie in joc de glezne in ultimii 8 ani! Multi inainte va doresc! Sa fiu in locul patronului vostru v-as lasa la vatra!
Degeaba porti deschise (cu luat adrese, numere de telefon ale vizitatorilor, numai CNP-ul mai lipsea!), degeaba comunicate sforaitoare, degeaba procese pe la capitala…Ce urmeaza sa-i sunati pe protestatari si sa inceapa dansul cifrelor? Poate iosifgligorprimatv, sau altii care au pus botul in trecut, sa ne spuna cam cat mai e un „mucles” la austrieci? Prietenii stiu de ce…

Așa zis-a Burebista 10 mai 2015 at 0:25

@Formolescu ─ „mucles” costă pe Kronospan 80.879 lei în 2013. În declarația de avere din 2014 și-a permis să scrie „confidențial”.

Așa zis-a Burebista 10 mai 2015 at 0:30

În 2012 ─ 59.842 lei.

Formolescu 12 mai 2015 at 18:30

Nu alea care se pot citi, Burebista, ci alea care nu…gen Mercedes-ul, postul pentru fiica-sa, „cazul valiza”…Ca pana la urma au si oficializat concubinajul, e alta tocana…

Comentariile sunt oprite