Klaus Iohannis, după ce România a înregistrat aproape 3000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore: „Măsurile de restricție sunt inevitabile”

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, după ce restricțiile au început să fie reintroduse în mai multe orașe din țară, iar numărul noilor cazuri de COVID-19 a ajuns la aproximativ 3000 pe zi, că noile restricții sunt „inevitabile”.

„Romania a cunoscut cea mai mare crestere a numarului de cazuri de coronavirus de la debutul epidemiei. Cifre extrem de ingrijoratoare avem si in privinta numarului de decese precum si a numarului de pacienti din ATI.

ELIT

Trei indicatori care corelati trag un puternic semnal de alarma de care avem cu totii responsabilitatea sa tinem cont. Tendinta este de crestere a ratei infectarilor, de aglomerare a spitalelor, a cresterii numarului deceselor.

In acest context masurile de restrictie sunt inevitabile. Cu cat mai repede sunt introduse si respecate, cu atat mai rapid isi vor produce efectele si vor putea fi ridicate din nou.

Situatia e complicata nu doar in Romania, ci si in restul statelor europene”, a declarat Klaus Iohannis.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419