Klaus Iohannis, despre primele rezultate ale noilor măsuri: ,,Nu am stăpânit pandemia, dar avem confirmarea că măsurile sunt bune”

Klaus Iohannis, președintele României, este de părere că măsurile luate de autorități acum trei săptămâni au avut un impact pozitiv asupra situației pandemiei la nivelul țării .

„Este o perioadă extrem de complicată și zilnic apar noi provocări. Până acum am făcut față acestor provocări. Intenționez să facem față acestor provocări în continuare.

Elit ELIT

Pe parcursul pandemiei am observat că este cel mai important să luăm măsurile care se impun pentru a opri răspândirea pandemiei. Pe primul loc e sănătatea românilor. E nevoie de măsuri care vin din două zone.

Vorbim din zona de protecție: mască, distanțare, igienă.

Al doilea pachet se referă la mobilitate.

Trebuie să luăm măsurile adecvate pentru a reduce mobilitatea populației. Deja putem să observăm că măsurile dau primele rezultate. Cu siguranță că ați observat că acum 3 – 4 săptămâni numărul de cazuri creștea. Cred că suntem în a treia săptămână când numărul e la 10.000. Sunt zile când sunt sub 10.000. Nu am stăpânit pandemia, dar avem confirmarea că măsurile sunt bune.

Nu au fost suficiente măsurile, numărul la terapie intensivă crește. Evident că s-a impus un nou set de măsuri”, a spus Klaus Iohannis într-o videconferință.

„Noile măsuri luate pe plan național sunt bine gândite, sunt măsurile corecte și sunt măsuri de la care așteptăm rezultate peste două, maximum trei săptămâni. Avem primele rezultate încurajatoare de limitare a extinderii. După primul set de măsuri luate de Guvern, acum s-a luat al doilea set, fiindcă numărul de bolnavi a crescut prea mult. Aceste măsuri care au fost stabilite și sunt în vigoare de la începutul acestei săptămâni sunt măsuri care trebuie implementate ferm, corect, clar și explicate”, a conchis președintele țării.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419