Rămâi conectat

Actualitate

Klaus Iohannis, despre primele rezultate ale noilor măsuri: ,,Nu am stăpânit pandemia, dar avem confirmarea că măsurile sunt bune”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Klaus Iohannis, președintele României, este de părere că măsurile luate de autorități acum trei săptămâni au avut un impact pozitiv asupra situației pandemiei la nivelul țării .

„Este o perioadă extrem de complicată și zilnic apar noi provocări. Până acum am făcut față acestor provocări. Intenționez să facem față acestor provocări în continuare.

Pe parcursul pandemiei am observat că este cel mai important să luăm măsurile care se impun pentru a opri răspândirea pandemiei. Pe primul loc e sănătatea românilor. E nevoie de măsuri care vin din două zone.

Vorbim din zona de protecție: mască, distanțare, igienă.

Al doilea pachet se referă la mobilitate.

Trebuie să luăm măsurile adecvate pentru a reduce mobilitatea populației. Deja putem să observăm că măsurile dau primele rezultate. Cu siguranță că ați observat că acum 3 – 4 săptămâni numărul de cazuri creștea. Cred că suntem în a treia săptămână când numărul e la 10.000. Sunt zile când sunt sub 10.000. Nu am stăpânit pandemia, dar avem confirmarea că măsurile sunt bune.

Nu au fost suficiente măsurile, numărul la terapie intensivă crește. Evident că s-a impus un nou set de măsuri”, a spus Klaus Iohannis într-o videconferință.

„Noile măsuri luate pe plan național sunt bine gândite, sunt măsurile corecte și sunt măsuri de la care așteptăm rezultate peste două, maximum trei săptămâni. Avem primele rezultate încurajatoare de limitare a extinderii. După primul set de măsuri luate de Guvern, acum s-a luat al doilea set, fiindcă numărul de bolnavi a crescut prea mult. Aceste măsuri care au fost stabilite și sunt în vigoare de la începutul acestei săptămâni sunt măsuri care trebuie implementate ferm, corect, clar și explicate”, a conchis președintele țării.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea