Rămâi conectat

Actualitate

Klaus Iohannis, despre organizarea alegerilor în septembrie: ,,Ce obținem dacă amânăm acum alegerile? Poate se suprapune cu gripa”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele a precizat că procedura de votare nu este mai periculoasă decât mersul la cumpărături, periculoasă fiind să faci campanie electorală.

Klaus Iohannis a anunțat că, în acest moment, alegerile locale programate pentru data de 27 septembrie nu trebuie anulate.

Totuși, o decizie va fi anunțată la mijlocul lunii viitoare. Iohannis s-a declarat îngrijorat de ultimul anunț al OMS.

”Este o discuție legitimă, dacă să organizăm sau nu alegerile în 27 septembrie. Dar, vreau să despărțim discuția politicianistă de cea pe fapte. OMS a făcut multe afirmații și anunțuri, iar unul care mă îngrijorează e de dată mai recentă și spune că această pandemie are un singur val mare, nu mai multe valuri, pentru că nu are ciclicitate în funcție de anotimp și temperatură.

E nevoie de alegeri pentru a da legitimitate autorităților locale. Suntem într-o pandemie care se atenuează sau nu. Ce obținem dacă amânăm acum alegerile? Poate se suprapune cu gripa, cu o iarnă grea și ne trezim că în loc să facem lucrurile mai bine, le facem mai prost. Trebuie să evaluăm situația. Dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri stricte și specifice, se pot organiza alegerile.

Actul de votare se poate organiza în condiții bune. Nu e mia periculos de votat, decât să mergi la supermarket. Ce e mai periculos este să faci campania electorală. Până la mijlocul lui august trebuie să ținem cont de toate aceste lucruri și atunci vom vedea.”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea