Klaus Iohannis, despre organizarea alegerilor în septembrie: ,,Ce obținem dacă amânăm acum alegerile? Poate se suprapune cu gripa”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Președintele a precizat că procedura de votare nu este mai periculoasă decât mersul la cumpărături, periculoasă fiind să faci campanie electorală.

Klaus Iohannis a anunțat că, în acest moment, alegerile locale programate pentru data de 27 septembrie nu trebuie anulate.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Totuși, o decizie va fi anunțată la mijlocul lunii viitoare. Iohannis s-a declarat îngrijorat de ultimul anunț al OMS.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

”Este o discuție legitimă, dacă să organizăm sau nu alegerile în 27 septembrie. Dar, vreau să despărțim discuția politicianistă de cea pe fapte. OMS a făcut multe afirmații și anunțuri, iar unul care mă îngrijorează e de dată mai recentă și spune că această pandemie are un singur val mare, nu mai multe valuri, pentru că nu are ciclicitate în funcție de anotimp și temperatură.

E nevoie de alegeri pentru a da legitimitate autorităților locale. Suntem într-o pandemie care se atenuează sau nu. Ce obținem dacă amânăm acum alegerile? Poate se suprapune cu gripa, cu o iarnă grea și ne trezim că în loc să facem lucrurile mai bine, le facem mai prost. Trebuie să evaluăm situația. Dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri stricte și specifice, se pot organiza alegerile.

Actul de votare se poate organiza în condiții bune. Nu e mia periculos de votat, decât să mergi la supermarket. Ce e mai periculos este să faci campania electorală. Până la mijlocul lui august trebuie să ținem cont de toate aceste lucruri și atunci vom vedea.”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419