Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat și cea a asigurărilor sociale pe anul 2016

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administrația Prezidențială a informat că președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele privind promulgarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016.

KLAUS-IOHANNIS-PREŞEDINTEDe asemenea, șeful statului a semnat vineri decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2016.

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a adoptat miercuri proiectul legii bugetului de stat pe anul 2016. S-au înregistrat 309 voturi „pentru” și 13 voturi „împotrivă”. Numărul amendamentelor admise de plen la acest proiect este de 22, iar cele respinse — 309. De asemenea, Parlamentul a adoptat proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe 2016 cu 290 de voturi „pentru”, 3 abțineri și 15 voturi împotrivă”.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat că bugetul este o responsabilitate comună a Guvernului și a Parlamentului exprimându-și speranța ca deputații și senatorii să țină cont de acest lucru și de echilibrul execuției bugetare.

„Acest buget a trebuit să fie realizat la câteva săptămâni de când a fost instalat Guvernul și care a ținut cont de decizii pe care în mod legitim acest Parlament le-a luat și care se reflectă în acest buget. Altfel, cu siguranță ar fi fost o altă structură a bugetului și sper să găsim o cale să pregătim pentru anul 2017, să lăsăm un proiect de buget care să reflecte modul în care acest Guvern gândește și vede perspectiva de dezvoltare a României, nu doar pe termen scurt, dar și pe termen mediu. Lăsați-ne acest an ca să arătăm ceea ce am dorit să facem și sper eu să avem același aplomb, aceeași dezbatere și susținere pentru buget”, a mai spus Cioloș, potrivit Agerpres. (V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea