Rămâi conectat

Ştirea zilei

Kituri pentru testarea COVID-19, în valoare de peste 46.000 de lei, achiziționate de Primăria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a început achiziționarea de kituri pentru testarea COVID-19. La solicitarea DSP Alba a fost achiziționat un prim lot pentru efectuarea de teste. Este vorba despre kituri pentru amplificare și pentru extracție în procedura de determinare a infectării cu SARS-COV-19.

Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică al DSP Alba este singurul laborator din județ care efectuează analize COVID-19, vitale pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus.

Kiturile achiziționate sunt livrate în două tranșe: în cursul zilei de azi (08.04.2020) și în cursul zilei de mâine (09.04.2020). Ele vor permite efectuarea a 500 de reacții de amplificare și 500 reacții de extracție.

“În această perioadă în care consumabilele medicale aproape că au ajuns să valoreze greutatea lor în aur, dacă ne gândim la cât de greu sunt de găsit și cumpărat, să obținem testele în maxim 2 zile este aproape o minune. Eu așa o consider, pentru că văd utilitatea dincolo de cantitate. Și o percep ca pe vieți posibil salvate, în această luptă continuă și contra cronometru cu virusul.” spune Voicu PAUL, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia

Achiziția a fost derulată la solicitarea DSP Alba și cu acordul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alba Iulia. Valoarea totală a achiziției este de 46.400,00 lei + TVA. În cazul în care vor fi transmise solicitări ulterioare, Primăria municipiului Alba Iulia va achiziționa loturi suplimentare de testare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea