Rămâi conectat

Curier Județean

Judoka Angela Mara, componentă a lotului naţional se află în stare gravă la Spitalul Judeţean Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Carieră sportivă curmată de un accident rutier

În accidentul rutier produs duminică, 19 noiembrie la Sebeş au fost implicate şi două judoka din lotul naţional al României. Violeta Dumitru (48 kg) şi Angela Mara (63 kg, foto, în alb în timpul unui concurs), fuseseră recent operate în Ungaria. Sorin Valeriu Mara, tatăl Angelei Mara a relatat pentru ziarul „Unirea” cele întâmplate:  „Din cauza poleiului în timp ce ne aflam pe podul de la intrare în Sebeş, maşina a început să alunece spre partea dreaptă, lovindu-se de un TIR parcat în zona fabricii Kronospan şi apoi a fost lovită de un BMW X6 ce venea din spate„.  Sorin Mara, prezent la spitalul din Alba Iulia acuză lipsa de reacţie a autorităţilor ce nu au intervenit la timp cu materiale antiderapante, cu toate că au fost anunţate de poliţişti despre situaţia existentă pe şosea. „Abia după 10 minute de la accident cei de la drumuri au intervenit în porţiunea respectivă. Prea târziu… În acelaşi timp însă, prin acţiunea lor au îndepărtat urmele coliziunii„, a mai afirmat Sorin Mara. „Abia astăzi Angela şi-a revenit, prima reacţie fiind o întrebare simplă: «Tată ce s-a întâmplat?»„, a mai povestit părintele fetei. Şoferii implicaţi în accident au fost testaţi pentru alcoolemie, care nu a evidenţiat nimic în neregulă.

Multiple traumatisme

După accidentul în care au fost implicate autoturismele Volkswagen Golf 3 (cu 4 pasageri, cele două sportive, prietenul şi tatăl Angelei Mara) şi BMW X6 (condus de Dan Lăzărescu, observator la întâlnirea CFR Cluj – „U” Cluj), la faţa locului a fost chemat imediat SMURD-ul, a venit şi poliţia, iar toţi cei implicaţi au fost transportaţi de urgenţă la Alba Iulia.

Violeta şi Mara fuseseră cu ceva vreme în urmă la un turneu de judo în Suedia, unde s-au accidentat. Au avut nevoie de intervenţii chirurgicale, care au fost realizate în localitatea Tata, din Ungaria, acolo unde Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo are o relaţie foarte bună cu unul dintre medici.

Sâmbătă, cele două componente ale Lotului Naţional se găseau în Cluj, dar între timp a venit de la Bucureşti tatăl Angelei, pentru a le lua pe fete acasă (Violeta e din Ploieşti iar Mara din Bucureşti).
În acest moment, singura care se mai află în spital este Angela Mara, care stătea cu piciorul operat ridicat în momentul producerii accidentului. Ea fost diagnosticată cu politraumatisme, sânge în pleură  şi o fisură la vertebra L5, fractură de bazin, traumatism abdominal, contuzie renală stânga şi anemie secundară. La spitalul din Alba Iulia i-a fost scoasă splina şi se pune problema unei intervenţii chirurgicale la coloană, pentru care se ia în calcul transferul pacientei la Cluj-Napoca sau la Bucureşti. Din nefericire, după cum afirmă antrenorul lotului naţional Florin Bercean, şansele Angelei de a mai face sport sunt destul de mici. Avem însă destule exemple de sportivi care au revenit cand puţini se mai aşteptau. (B.P., H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea