Rămâi conectat

Ştirea zilei

Județul Alba și Asociația Maria Beatrice, exemple de bune practici la conferința Consiliului Național al Dizabilității din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba și în special Asociația Maria Beatrice, al cărui președinte este Sebastian Onac, au fost date ca exemple de bune practici în cadrul Conferinței Naționale “O Românie accesibilă într-o Europă fără bariere”, eveniment organizat recent la București de Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR).

 

Personalul-Complexului-Maria-Beatrice

“În judetul Alba, reforma în domeniul asistenței sociale, dezvoltarea și diversificarea serviciilor sociale specializate, în funcție de nevoi, este un exemplu de bună practică. Asociația Maria Beatrice, al cărui președinte este Sebastian Onac, s-a remarcat detașabil”, a declarat Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității.

 

CNDR, vocea dizabilității

La eveniment au participat Diana Păun, Consilier de Stat în Administrația Prezidențială; Claudia Boghicevici, deputat; Irina Zlătescu — director al Institutului Român pentru Drepturile Omului; Mihaela Ungureanu, președinte al Autorității Naționale a Persoanelor cu Dizabilități; Corneliu Vișoianu, consilier la Cabinetul Primului Ministru; Sorin Mierlea, președinte InfoCons, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor; reprezentanți ai ONG-urilor, personane cu dizabilități. Moderatorul conferinței a fost jurnalistul Robert Veress.

 

În cadrul campaniei ‘O Românie Accesibilă într-o Europă fără bariere!’ Consiliul Național al Dizabilității s-a întâlnit cu reprezentanți ai ONG-urilor ce au ca obiect de activitate incluziunea persoanelor cu dizabilități și cu reprezentanți ai administrației din: București, Covasna, Timiș, Brăila, Galați, Bacău, Alba.

 

“Consiliul Național al Dizabilității din România a constatat cu tristețe că persistă situația alarmantă cu privire la faptul că în mediul rural trăiesc persoane cu dizabilități care nu cunosc oportunitățile cu privire la programele de reabilitare, nu sunt sprijinite și încurajate către o educație care să le asigure mai târziu un loc de muncă. De asemeni, la nivel național persoanele cu dizabilități se confruntă cu bariere în accesarea serviciilor de sănătate, educație, posibilitatea de angajare, transportul și accesul la informație.

 

Pe termen scurt și mediu, Consiliul Național al Dizabilității a stabilit o nouă etapă cu un puternic accent pe implicarea în procesul de luare a deciziei, participarea activă și influențarea politicilor publice inițiate de autorități, participare la consultări, încheierea unor parteneriate cu diverși actori politici decidenți, a căror activitate implică sfera dizabilității”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

B.P.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea