// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Județul Alba și Asociația Maria Beatrice, exemple de bune practici la conferința Consiliului Național al Dizabilității din România

Județul Alba și în special Asociația Maria Beatrice, al cărui președinte este Sebastian Onac, au fost date ca exemple de bune practici în cadrul Conferinței Naționale “O Românie accesibilă într-o Europă fără bariere”, eveniment organizat recent la București de Consiliul Național al Dizabilității din România (CNDR).

 

Personalul-Complexului-Maria-Beatrice

Personalul-Complexului-Maria-Beatrice

“În judetul Alba, reforma în domeniul asistenței sociale, dezvoltarea și diversificarea serviciilor sociale specializate, în funcție de nevoi, este un exemplu de bună practică. Asociația Maria Beatrice, al cărui președinte este Sebastian Onac, s-a remarcat detașabil”, a declarat Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității.

 

CNDR, vocea dizabilității

La eveniment au participat Diana Păun, Consilier de Stat în Administrația Prezidențială; Claudia Boghicevici, deputat; Irina Zlătescu — director al Institutului Român pentru Drepturile Omului; Mihaela Ungureanu, președinte al Autorității Naționale a Persoanelor cu Dizabilități; Corneliu Vișoianu, consilier la Cabinetul Primului Ministru; Sorin Mierlea, președinte InfoCons, Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor; reprezentanți ai ONG-urilor, personane cu dizabilități. Moderatorul conferinței a fost jurnalistul Robert Veress.

 

În cadrul campaniei ‘O Românie Accesibilă într-o Europă fără bariere!’ Consiliul Național al Dizabilității s-a întâlnit cu reprezentanți ai ONG-urilor ce au ca obiect de activitate incluziunea persoanelor cu dizabilități și cu reprezentanți ai administrației din: București, Covasna, Timiș, Brăila, Galați, Bacău, Alba.

 

“Consiliul Național al Dizabilității din România a constatat cu tristețe că persistă situația alarmantă cu privire la faptul că în mediul rural trăiesc persoane cu dizabilități care nu cunosc oportunitățile cu privire la programele de reabilitare, nu sunt sprijinite și încurajate către o educație care să le asigure mai târziu un loc de muncă. De asemeni, la nivel național persoanele cu dizabilități se confruntă cu bariere în accesarea serviciilor de sănătate, educație, posibilitatea de angajare, transportul și accesul la informație.

 

Pe termen scurt și mediu, Consiliul Național al Dizabilității a stabilit o nouă etapă cu un puternic accent pe implicarea în procesul de luare a deciziei, participarea activă și influențarea politicilor publice inițiate de autorități, participare la consultări, încheierea unor parteneriate cu diverși actori politici decidenți, a căror activitate implică sfera dizabilității”, precizează organizatorii într-un comunicat de presă.

B.P.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Răspunsuri la Județul Alba și Asociația Maria Beatrice, exemple de bune practici la conferința Consiliului Național al Dizabilității din România

 1. ion 31.10.2015 la 21:26

  cu „prietenie” hava si cu bani publici orice prost ajunge sa apara in aceasta ipostaza la fituica. sa ridicam in slavi inca o data neprofesioanolismul si prietenia cu hava si voicu! cat a costat!!!!!!

  • @ion 01.11.2015 la 17:05

   Imbecilule! La orice lucru bun se gaseste un idiot sa critice. Cei care fac ceva util in lumea asta alterata de cretini ca tine, merita tot respectul. Felicitari Asociației Maria Beatrice!

 2. ion 01.11.2015 la 19:43

  mofiotilor locali, nici macar nu va mai ascundeti…ma asteptam sa ziceti ca nu am dreptate, eventual un argument aiurea cu limbajul de lemn caracteristic voua… nici macar nu va mai obositi. direct cu sloganul: ca cineva face ceva util indiferent de metode, mijloace, scopuri…

  • @ion 01.11.2015 la 20:31

   Ce metode ma idiotule? Ce mijloc mafiot e aici? Ce scopuri ascunse vezi tu in centrul acela de recuperare a copiilor grav bolnavi? Ordinarule!

 3. ion 01.11.2015 la 22:20

  ba prostalaule insistent, vezi ce proceduri s-au respectat de la prima finantare a cooperatievi, ce alte aprobari s-au dat de-a lungul anilor, cum s-a construit cooperativa si vezi ce se intampla in prezent cu cei care au copii grav bolnavi mafiot oridinar si insistent ce esti!

  • @ion 01.11.2015 la 23:47

   Esti un imbecil cronic, bai antenistule! Noroc ca sunteti putini pe aici, prin Alba si prin Ardeal in general. Si stii de ce nu da aproape nimeni doi bani pe voi? Pentru ca pe aici lumea face comparatie intre papagali si cei care fac ceva bun. Ramai in prostia, rautatea si inutilitatea ta, ca nu meriti nici macar un raspuns pe forum.

 4. Victor 02.11.2015 la 13:19

  Cei care critica n-au vazut vreodata un copil care are nevoie de acest Centru. Cei care sunt nevoiti sa mearga acolo le-ar pupa picioarele celor care ii ajuta. Sa ne fereasca Dumnezeu pe toti!

  • Așa zis-a Burebista 02.11.2015 la 13:44

   Corect! Să mulțumim lui Dumnezeu că suntem sănătoși.