Rămâi conectat

Ştirea zilei

Județul Alba s-a SUFOCAT astăzi, pe caniculă: La Alba Iulia, temperatura resimțită a fost de 37 de grade Celsius

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Județul Alba s-a SUFOCAT astăzi, pe caniculă: La Alba Iulia, temperatura resimțită a fost de 37 de grade Celsius

Valul de căldură pune în alertă vestul și sudul țării, cu temperaturi record și avertisment cod portocaliu extins.

În județul Alba, temperatura resimțită a fost de 37 de grade Celsius la Alba Iulia, respectiv 36 de grade Celsius în municipiul Sebeș.

Puțin mai răcoare a fost la munte, unde s-au înregistrat 25 de grade la Roșia Montană.

În București, termometrele au urcat rapid peste 30 de grade Celsius înainte de prânz, ajungând la 32 de grade la ora 11. Cu soarele strălucind puternic, resimțirea temperaturii a atins înspăimântătorul prag de 39 de grade Celsius, o diferență de 7 grade între umbră și expunerea directă la soare.

Vestul țării a înregistrat temperaturi caniculare de 40 de grade, mai ales în localitățile de la granița cu Serbia. Cu prognoza indicând că temperatura va continua să crească până la 39 de grade Celsius la umbră, resimțirea căldurii se va apropia periculos de pragul de 50 de grade. Prin urmare, dacă trebuie să ieșiți din casă, căutați cu disperare umbra. În schimb, în nord-vestul țării, în zonele Banat, vestul Transilvaniei și Maramureș, atmosfera este mai ușor de suportat. Totuși, se menține un avertisment cod galben de furtuni violente până marți la ora 6.

De marți, canicula se va concentra în principal în sudul țării, cu temperaturi de 39 de grade Celsius prevăzute pentru Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

În București, oamenii caută cu disperare răcoarea chiar și după apusul soarelui. De exemplu, în noaptea de duminică spre luni, mulți locuitori au ales să se refugieze în Piața Unirii, la fântânile arteziene. Acolo au găsit atât răcoarea mult dorită, cât și distracție pe cinste.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea