Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Judeţul Alba, reprezentat de şase meşteri populari la Rural Fest, festivalul care „duce satul” pe străzile din Bucureşti

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 150 de producători, meşteşugari, artizani şi alţi iubitori ai satului românesc din toate zonele ţării îşi dau întâlnire duminică, de Ziua Crucii, la Rural Fest, în Bucureşti. Rural Fest este un eveniment ce îşi propune să redescopere satul românesc, din Moldova şi Transilvania, până în Oltenia, Dobrogea şi Muntenia, cu gustul, tradiţiile şi poveştile fiecărei regiuni. Şase meşteri populari ai Asociaţiei Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba vor reprezenta judeţul nostru la acest festival.

Rural Fest include atracţii pentru toate vârstele: o minifermă de animale, ateliere de meşteşuguri tradiţionale, expoziţii cu vânzare, demonstraţii de gătit, o paradă a costumelor populare, dansuri folclorice, jocuri şi concursuri cu premii, sărbătoarea încheindu-se în ritmuri de horă pe muzică de taraf.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Cei şase meşteri populari din Alba care participă la festival sunt meşterul iconar Nicolae Muntean (Vinerea), ţesătoarele Aurelia Matei (Gârda de Sus) şi Lucreţia Gordeş (Feneş), meşterul opincar Carmen Balea (Cugir), meşterul ceramist Lucia Bratu (Alba Iulia) şi meşterul cioplitor în lemn Daniel Haneş (Vidra).

Rural Fest Bucureşti este organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, şi se va desfăşura pe  şoseaua Kiseleff din Bucureşti,  între Piaţa Victoriei şi Str. Arh. Ion Mincu, în intervalul 9:00 – 19:00.

„Recent, prezentă  la Alba Iulia, Angela Filote, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, a vorbit în cadrul unei întâlniri cu societatea civilă despre acest eveniment. Ea a precizat că evenimentul face parte din campania de comunicare a Comisiei Europene „Politica Agricolă Comună – Pentru rădăcini mai puternice”, campanie desfăşurată în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene şi că pe viitor doreşte ca acest proiect să fie implementat şi în alte oraşe din ţară, existând mari şanse să se desfăşoare şi la Alba Iulia”, a transmis Petruţa Pop, preşedintele Asociaţiei Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea