Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Județul Alba are inspectori antifraudă! Vezi cine sunt câștigătorii celor 9 posturi scoase la concurs de ANAF

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zece persoane din Alba Iulia au fost declarate admise în urma concursului organizat de ANAF pentru cele 9 posturi de inspectori antifradusă scoase la concurs de ANAF pentru judeţul Alba.

Acest lucru rezultă în urma publicării rezulatelor oficiale la proba orală la care au fost supuşi candidaţii, probă desfăşurată în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie.

În total 23 de persoane din Alba s-au înscris pentru cele 9 posturi din care 3 de inspector antifraudă superior, 2 de inspector antifraudă princial, 2 de inspector antifraudă asistent şi 2 de inspector antifraudă debutant. Din cele 23 de persoane, majoritatea provin din rândul funcţionarilor defunctei DGFP Alba, restructuraţi în urma reorganizării ANAF din  luna septembrie, şi doar câţiva dintre funcţionarii Gărzii Financiare Alba care a fost desfiinţată. Deşi la cea mai grea probă, cea scrisă desfăşurată în 19 octombrie, în cadrul căreia s-au testat cunoştinţele legislative, au reuşit să promoveze toate cele 23 de persoane înscrise la concurs, în urma interviului doar 10 au fost declarate admise la ambele probe.

Intersant este faptul că în unele cazuri, candidaţi care au obţinut punctaje mai mici la proba scrisă s-au descurcat mai bine la proba orală, fiind declaraţi admişi în detrimentul altor colegi care au luat note mari la scris.

Astfel, pentru cele 3 posturi de inspector antifraudă grad superior, în urma interviului au fost admişi 4 candidaţi:

-Tito Fiţ (90 puncte la proba scrisă)

– Cristian Muntean – fost şef al Gărzii Financiare Alba (80 puncte la proba scrisă)

-Angelica Botean (72,5 puncte la proba scrisă)

-Dumitru Nastaciuc (85 puncte la proba scrisă) – post de inspector antifraudă grad superior în cadrul Direcţiei Deva.

Din cei 16 candidaţi înscrişi pentru funcţia de inspector antifraudă grad superior, principal şi debutant, doar 6 au reuşit să treacă cu brio de proba interviului următorii:

-Cristina Diana Anghel – debutant (70 de puncte la proba scrisă)

-Cornelia Alina Brudan – debutant (70 de puncte la proba scrisă)î

-Anamaria Iacob (62,5 puncte la proba scrisă)

-Călin Ovidiu Balint – superior (85 puncte la proba scrisă)

-Anghel Constantin Neag (87,5 puncte la proba scrisă) – superior

– Cristina Ioana Tius (57,5 puncte la proba scrisă)

Până la începutul acestei luni, Direcţia Regională Antifraudă Sibiu, la fel ca şi celelalte direcţii regionale din țară, aveau obligația să devină funcţionale. Pentru aceasta s-a organizat concursuri pentru ocuparea posturilor în cadrul structurilor nou înfiinţate.

 

Inspectori dotați cu pistoale și bastoane cu electroşocuri

La nivelul întregii Agenții Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au fost scoase la concurs peste 1000 de posturi in cadrul Directiei generale antifrauda fiscală.

Noii inspectori antifraudă vor avea ca atribuţii realizarea de operaţiuni de control curent şi tematic, iar la orice acţiuni vor participa minim doi inspectori. De asemenea, inspectorii antifraudă vor purta uniformă în timpul serviciului, însemne distinctive, ecusoane, şi, după caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de apărare, protecţie şi comunicare. În baza Hotărârii de Guvern pentru organizarea ANAF, fiecare inspector antifraudă va primi câte un pistol cu un încărcător, dar şi câte un spray paralizant. Pentru dotarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală se vor achiziţiona maxim 500 de aparate de mici dimensiuni cu electroşocuri dar şi maxim 500 de pistoale sau bastoane cu electroşocuri. Insepctorii antifraudă vor mai avea în dotare veste de protecţie şi bastoane reflectorizante pentru acţiunile stradale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilier Local din Alba Iulia, lovit de o trotinetă în Cetate. S-a ales cu o vânătaie și durere de gleznă Consilierul local Paul Victor Florea a fost în urmă cu două zile ”victima” unei trotinete condusă de un turist în Cetatea Alba Carolina. Din fericire, acesta s-a ales doar cu o vânătaie și o durere […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea