Rămâi conectat

Ştirea zilei

Judecătorul Elena Covaciu nu vrea să judece dosarul Bogin-Scutea din cauza unui contract de asistenţă juridică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Judecătorul de la Curtea de Apel Alba Iulia căruia i-a fost repartizat în mod aleatoriu dosarul în care sunt judecaţi fostul şef de la Finanţe, Ştefan Anghel Bogin şi decanul Baroului Alba, Doina Scutea (foto) a refuzat cauza, invocând un contract de asistenţă juridică anterior deschiderii procedurilor judiciare. Este vorba despre judecătorul Elena Maria Covaciu. „În dosarul 99/57/2011 judecătorul la care a fost repartizată aleatoriu cauza spre soluţionare a formulat o cerere de abţinere în temeiul art. 50 din Codul de Procedură Penală. Curtea de Apel Alba Iulia a admis cererea de abţinere având în vedere existenţa unui contract de asistenţă juridică anterior deschiderii procedurilor judiciare coroborat cu obligaţia instanţei de judecată de a înlătura orice suspiciune cu privire la obiectivitatea şi imparţialitatea justiţiei şi pentru a asigura dreptul la justiţie în mod echitabil tuturor persoanelor”, se arată într-un comunicat remis ieri de Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul a fost repartizat aleatoriu unui alt complet de judecată şi a fost stabilit noul termen pentru judecarea cauzei pentru data de 22 februarie 2011. Dosarul „Corupţie la Finanţe” a fost înregistrat în 31 ianuarie 2011 pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia. În acest dosar, alături de Bogin şi Scutea, au mai fost trimişi în judecată sub acuzaţia săvârşirii unor infracţiuni de corupţie alte trei persoane – Claudiu Vulpe, Alexandru Duca şi Bogdan Radu. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea