Rămâi conectat

Ştirea zilei

Judecătorul CSM Horațius Dumbravă critică anunțul de reînvestire a șefei DNA: Nu face bine nimănui. Poate și alți procurori ar fi avut dorința

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a criticat, joi, la Alba Iulia, modalitatea prin care ministrul Justiției, Raluca Prună, a anunțat, în februarie, reînvestirea Laurei Codruța Kovesi pentru un nou mandat la șefia DNA, el afirmând că ”poate și alți procurori ar fi avut dorința de a participa la această competiție”.

Horatius Dumbrava CSM01

Dumbravă a arătat în cadrul unei conferințe de presă, după bilanțul Curții de Apel Alba, că nu a fost ”încântat de modalitatea” în care Prună a anunțat reînvestirea Codruței Kovesi, deși ”DNA în mod cert a avut rezultate pozitive”.

”Nu am fost încântat de modalitatea în care s-a procedat pentru că DNA în mod cert a avut rezultate pozitive. S-au atins zone ale corupției pe care nu le credeam posibile a fi atinse. E clar că trendul de anchetă și modul în care s-au făcut anchetele e unul mai mult decât pozitiv. Cred că nu e bine să se vină intempestiv cu o propunere în condițiile în care se cer anumite criterii pe care tocmai Comisia Europeană le spunea în raportul MCV. Aici, modalitatea am criticat-o și îmi mențin critica. Cred că ar fi fost necesar să vină cu anumite criterii pe care să le discute public doamna ministru. Nu uitați că din 2005 toate funcțiile de conducere atât la instanțe cât și la parchete se bazează pe competiție, pe transparență și pe onestitatea procedurii”, a spus judecătorul Dumbravă, care a fost și președinte al CSM.

Judecătorul Dumbravă a mai spus că această situație ”nu face bine nimănui, mai ales doamnei Kovesi”.

”Sunt convins că o discuție într-un interviu în fața ministrului Justiției ar fi făcut mult mai bine, inclusiv doamnei Kovesi, chiar dacă ar fi fost reînvestită și chiar dacă concluzia ar fi putut fi aceeași. Poate că și alți procurori ar fi avut dorința de a participa la această competiție”, a afirmat Dumbravă.

Dumbravă a adăugat că sistemul de justiție se bazează pe ”transparență, onestitate și competiție”, și a precizat că este convins că propunerea Ralucăi Prună ”nu cu rea intenție a fost făcută”.

Ministrul Justiţiei a declarat, în februarie, că rezultatele cuantificabile obţinute de DNA, sub conducerea Laurei Codruţa Kovesi, nu lasă loc de interpretare şi a subliniat, că în luna mai, atunci când funcţia va rămâne vacantă, tot ce are de făcut este să aplice legea şi să reînvestească procurorul şef în funcţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea