Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Judecătoria Aiud se alătură acțiunilor de protest al instanțelor din țară: Activitatea de judecată va fi suspendată și cauzele aflate pe rol vor fi amânate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judecătoria Aiud se alătură acțiunilor de protest al instanțelor din țară: Activitatea de judecată va fi suspendată și cauzele aflate pe rol vor fi amânate

Judecătoria Aiud se alătură acțiunilor de protest al instanțelor din țară, astfel, activitatea de judecată va fi suspendată, pe termen nedeterminat, dar și amânarea cauzelor aflat pe rol, cu excepția celor urgente.

Prin Hotărârea Nr. 7/2023 a Adunării generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Aiud întrunită la data de 14.12.2023, s-a hotărât suspendarea activităţii de judecată, începând cu data de 15 decembrie 2023, pe termen nedeterminat, respectiv amânarea cauzelor aflate pe rolul Judecătoriei Aiud cu excepţia celor urgente.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe perioada desfăşurării protestului judecătorii din cadrul Judecătoriei Aiud nu vor participa în cadrul Birourilor Electorale la alegerile ce se vor desfăşura în cursul anului 2024.

În cadrul Adunări Generale a Judecătorilor din cadrul Judecătoriei Aiud judecătorii au hotărât aderarea la scrisoarea deschisă a preşedinţilor Curţilor de Apel şi susţinerea punctului de vedere exprimat de către Consiliului Superior al Magistraturii în data de 14.12.2023.

La adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere proiectul Ordonanţei privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pusă în dezbatere pe site-ul Ministerului Finanţelor în data de 13 decembrie 2023.

Amânarea plăţii creanţelor recunoscute prin hotărâri judecătoreşti definitive pentru o perioadă foarte îndelungată, prin voinţa unilaterală a debitorului, la care se adaugă şi neacordarea dobânzilor legale şi a actualizării integrale, afectează grav autoritatea de lucru judecat şi reprezintă o imixtiune nepermisă a puterii executive în dreptul de proprietate al creditorului.

Citește și: Tribunalul Alba își suspendă activitatea pe termen nedeterminat din data de 14.12.2023

În concret, potrivit propunerii de reglementare, se poate ajunge la executarea integrală a creanţei într-un termen de până la 12 ani (5 ani eşalonarea iniţială la care se adaugă cei 7 ani prevăzuţi de art. VIII din proiect), ceea ce conduce la o durată excesivă de executare a obligaţiei ce revine Statului Român de aducere la îndeplinire a dispoziţiilor titlurilor executorii.

S-a constatat în adunarea generală necesitatea unei intervenţii ferme care să determine autoritatea executivă să reevalueze un astfel de demers, astfel încât principiile fundamentale ale statului de drept să fie respectate.

Activitatea de judecată urmează a fi reluată prin hotărâre a Adunării Generale a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Aiud, la momentul adoptării unei soluţii rezonabile faţă de problemele semnalate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea