Rămâi conectat

Ştirea zilei

Judecători puţini, operativitate mare la Tribunalul Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Tribunalul Alba, la o medie de 24 de judecători câţi au funcţionat în cursul anului 2010, i-a revenit unui judecător spre soluţionare un număr de 798 cauze, în creştere cu 103 dosare faţă de anul anterior. La un volum de 19.154 de dosare aflate pe rolul instanţei în toate cele trei grade de jurisdicţie (stoc + dosare nou intrate), 14.840 dosare au fost în primă instanţă, 821 apeluri şi 3.493 recursuri. Raportat la aspectele cantitative ale activităţii instanţei se constată o creştere impresionantă a volumului de cauze în special la nivelul Tribunalului Alba (19.154 dosare în anul 2010, faţă de 15.988 dosare în anul 2009) precum şi la nivelul judecătoriilor din raza de competenţă a Tribunalului Alba. „Lipsa de personal cu care se confruntă în special Tribunalul Alba se va resimţi şi în perioada imediat următoare, având în vedere perspectiva ca pe rolul acestei instanţe să fie înregistrate un număr considerabil de litigii de muncă şi asigurări sociale, datorită modificărilor legislative în materia drepturilor salariale şi a pensiilor, ceea ce va conduce la o creştere semnificativă a volumului de activitate şi la supraîncărcarea completelor specializate în această materie, cu efecte negative asupra activităţii judiciare – celeritate, calitate, operativitate”, a precizat judecătorul Aurelian Mocan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba. În pofida acestor neajunsuri, se constată că atât la nivelul Tribunalului Alba cât şi al judecătoriilor arondate a crescut operativitatea comparativ cu anul 2009. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE în Alba: Persoană CARBONIZATĂ într-o locuință care a luat foc la Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE în Alba: Persoană CARBONIZATĂ într-o locuință care a luat foc la Blaj

Un incendiu a izbucnit duminică dimineața, în jurul orei 9.30, la o locuință din municipiul Blaj. Au intervenit pompierii cu 3 autospeciale.

Citește și: INCENDIU la o cabană de lemn din Valea Lungă: Intervin pompierii din Blaj

Garda de intervenție Blaj intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o EPA pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Blaj, pe strada Simion Barnuțiu.

Din informațiile preliminare este vorba despre în incendiu izbucnit la o locuință. Potrivit ISU Alba este posibil ca o persoană să fie  surprinsă în interior.

UPDATE: S-a reușit localizarea incendiului de către pompierii militari. Incendiul se manifestă la nivelul acoperișului unei locuințe pe o suprafață de aproximativ 50 mp.

Din nefericire din interiorul locuinței a fost extrasa de către echipajele de intervenție, o victimă, carbonizată.

În continuare se lucrează la stingerea în totalitate a incendiului și înlăturarea efectelor negative produse de acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare