Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

JOI: “Viori aprinse, femeile”, la Centrul Cultural ”Lucian Blaga” Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

asociatie femeiJoi, 3 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural “Lucian Blaga” din municipiul Sebeş va avea loc un eveniment cultural – “Viori aprinse, femeile”, organizat de Asociaţia Femeilor din Alba.

Manifestarea îşi doreşte să promoveze educaţia în spiritul respectului faţă de femeie şi nonviolenţa în societate. La eveniment sunt așteptați și invitați surpriză – personalități din Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Protagoniștii evenimentului: actrița Bianca Petronela Goadă, trupa Colb (profesor Tereza Cândea), cantautorul Corina Ofelia Corpodean și Asociația ArtTrad cu expoziția de pictură ”Valea Frumoasei” în holul centrului cultural.

Violenta împotriva femeii este o realitate cruntă, iar estimările ONU arată că abuzurile nu doar persistă, ci sunt în creştere. Din păcate, de cele mai multe ori, aceste fapte fie nu sunt cunoscute, fie sunt ignorate. Strâns legată de valori şi tradiţie, adânc înrădăcinată în mentalitate, în felul în care sunt considerate femeile, această realitate este greu de acceptat şi cu atât mai greu de schimbat. Violenţa împotriva femeilor, inclusiv violenţa domestică, reprezintă o încălcare a drepturilor omului şi un obstacol major în depăşirea inegalităţii între femei şi bărbaţi. Deşi există o îmbunătăţire a legislaţiei, politicilor şi practicilor, ea apare în toate statele membre ale Consiliului Europei, în toate nivelurile societăţii. Statisticile arată că una din cinci femei adulte au suferit violenţe fizice cel puţin o dată în viaţă şi mai mult de una din zece femei au suferit violenţe sexuale care au presupus folosirea forţei. Alte analize ne arată că între 12-15 la sută dintre femei au fost abuzate în familie după vârsta de 16 ani. Cercetările realizate de Consiliul Europei ne arată că în Europa, astăzi, un număr semnificativ de femei suferă de frică, durere şi sunt rănite ca urmare a abuzurilor fizice, emoţionale şi sexuale repetate in familia lor. Violenţa este o încălcare majoră a drepturilor omului, iar Consiliul Europei, organizaţie primordială care luptă pentru drepturile omului pe scena europeană, intenţionează să oprească acest trend şi să garanteze drepturile omului pentru milioanele de femei din Europa. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea