Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

JOI: Inaugurarea spaţiului de joacă „Aventura din Cetate”, la Spaţiile Ryma din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aventura din CetateJoi, 27 iunie, ora 18.00, în Spaţiile Ryma va avea loc inaugurarea parcului de joacă pentru tineri şi copii denumit simbolic “Aventura din Cetate – cunoaştere şi dragoste de natură prin joc”. Organizatorii au pregătit pentru copii  ateliere de desen şi pictură, de lucru manual, de confecţionare de bijuterii, tombolă cu premii,  plăcinte cu umpluturi delicioase şi multe alte suprize.

Locul de joacă este situat în grădina din incinta spaţiilor RYMA, cu intrare din Calea Moţilor sau din Şanţurile Cetăţii şi este accesibil atât pe jos cât şi cu maşina. Este dotat cu instalaţii specifice alpinismului, un panou de căţărat pentru tineri şi altul pentru copii, o tiroliană, o sală de clasă în aer liber, tobogan, leagăne, teren de minifotbal şi badminton, un instrument muzical din lemn şi sfori, groapă de nisip  şi alte accesorii pentru jocul şi educaţia copiilor.

“Aventura din Cetate” se adresează în special copiilor şi tinerilor, însă instalaţiile de alpinism sunt dimensionate pentru a fi folosite şi de  către adulţi. În ghivecele ornamentale, în loc de flori copiii vor găsi condimente şi plante medicinale şi vor învăţa la rândul lor să recunoască şi să crească asemenea plante.

Asociaţia RYMA intenţionează să pună acest spaţiu în folosul educaţiei şi dezvoltării prin joc a  tinerilor şi copiilor, care se pot juca sau pot studia în mijlocul naturii, într-un peisaj istoric, feriţi de aglomeraţia oraşului dar totodată în mijlocul lui. Pe viitor aici se vor desfăşura cursuri de alpinism, de engleză, de pictură şi desen dar şi alte activităţi propuse de părinţi sau dorite de copii. Nu vor lipsi petrecerile aniversare organizate de către părinţi pentru copii în incinta spaţiului de joacă.

Afis-Aventura-din-cetateProiectul prin care a fost realizat spaţiul este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România cu suma de 8.911 lei şi a fost derulat de Asociaţia RYMA împreună cu partenerii Asociaţia Pro Tinereţe şi Centrul Judeţean de Voluntariat Alba. Pe lângă finanţarea câştigată, Asociaţia RYMA a contribuit la acest proiect cu suma de 8000 de lei, contribuţie atât în bani cât şi în natură. Primăria Municipiului Alba Iulia a contribuit cu seminţe pentru gazon, firma Agro Silva (Husqvarna) cu scule şi unelte pentru grădinărit şi irigaţii iar  Salvamont Alba a asigurat  asistenţă tehnică pentru realizarea instalaţiilor de alpinism – panoul de căţărat şi tiroliană pentru copii şi adulţi. Rezultatul este un spaţiu de joacă inedit, un loc creat de tineri pentru tineri şi pentru întreaga comunitate albaiuliană.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea