Rămâi conectat

Curier Județean

JOI, 7 aprilie: Ministrul Economiei, Florin Spătaru în vizită la fabricile de armament și muniție din Cugir și la Cuprumin Abrud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

JOI, 7 aprilie: Ministrul Economiei, Florin Spătaru în vizită la fabricile de armament și muniție din Cugir și la Cuprumin Abrud

Joi, 7 aprilie 2022, Ministrul Economiei, Florin Spătaru va efectua o vizită de lucru la fabricile de armament și muniție din Cugir, Fabrica de Arme, respective Uzina Mecanica.

Potrivit surselor, demnitarul și-a stabilit o agendă care vizează deplasări la toate filialele subordonate Companiei Naționale ROMARM, cele două societați cugirene aflându-se pe locul 2 pe lista de priorități stabilită de ministrul Spătaru.

Conform informaţiilor primite de la ing. Mircea Trifan, membru în Consiliul de Administrație la Societatea Uzina Mecanică Cugir, ministrul va fi insoțit de Daniela Nicolescu – secretar de stat în Ministerul Economiei precum și de consilieri care răspund de sectorul industriei de apărare.

În cursul dimineții de joi, acesta va realiza vizite la sectoarele de activitate a celor două fabrici și va avea discuții cu conducerile societăților și consiliile de administrație.

Se va face o analiză a situației economice și financiare a ceor două societăți, probleme legate de retehnologizarea sectoarelor și onorarea cu comenzi a contractelor.

Misiunea va fi una deloc ușoară pentru Spătaru având în vedere că va trebui să răspundă mai multor întrebări legate de strategia fabricilor privind producția de armament şi muniţie, în perspectiva în care acestea au contracte la export şi asigură locuri de muncă pentru aproape 2.000 de salariaţi.

Nu vor lipsi probabil, nici discuțiile privind soluțiile pe care ministerul trbuie să le stabilească pentru revigorarea sectorului militar prcum și pentru clarificarea unor probleme rămase nerezolvate în urma acțiunilor de protest desfășurate de sindicaliștii celor două societăți.

“Din punctul meu de vedere, va fi o vizită importantă şi benefică, prima poate care dovedeşte că un demnitar al actualului guvern se apleacă asupra problemelor acestui sector ce ţine de siguranţa naţională şi de relaţiile noastre cu partenerii euro-atlantici”, a precizat Mircea Trifan.

Potrivit unor informații, ministrul Economiei va vizita joi după amiază și Cupru Min S.A. Abrud unicul producător din Romania, care are ca principal obiect de activitate extracția de minereuri neferoase, prepararea minereurilor cuprifere și valorificarea concentratului cupros și a metalelor prețioase.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea