Rămâi conectat

Ştirea zilei

Jidvei a obținut medalia de aur la concursul mondial de vinuri desfășurat în Canada

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jidvei a obținut medalia de aur la concursul mondial de vinuri desfășurat în Canada la Quebec, în perioada 29 mai – 2 iunie, compania participând cu vinurile din soiurile Sauvignon Blanc, Riesling şi Pinot Gris.

vinuri-jidvei-premiate-canada-2016În Canada miroase a fructe de pădure, arome proaspete de soc şi fructe tropicale din Podgoria Târnave – Jidvei. Pe primul loc al podiumului au urcat vinurile Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra Jidvei şi vinul spumant Mărgăritar Roze. Degustătorii experţi din America, Europa, Africa şi Asia au apreciat frumuseţea, eleganţa şi armonia vinurilor realizate din plantaţiile viilor ce împodobesc încântătorul podiş al Târnavelor.

An de an vinurile din soiul Sauvignon Blanc au fost şi sunt apreciate pentru culoarea galben verzui strălucitoare, aroma tipică, care se aseamănă cu floarea de soc proaspăt deschis, cu gustul caracteristic de fructe tropicale, eleganţă, armonie şi echilibru. Suprafaţa de 500 de ha de Sauvignon Blanc plantată în ultimii 15 ani a început să-şi arate roadele. Vinul spumant obţinut prin metoda tradiţională cu fermentare în sticlă, alb şi roze este realizat din vinuri cu o aciditate ridicată şi arome de o mare complexitate din soiurile Fetească Regală, Chardonnay, Pinot Noir şi Fetească Albă.

La competiţiile internaţionale din acest an vinul spumant Mărgăritar Roze a încântat consumatorii dar şi examinatorii prin: spumă intensă, perlare fină, o mare bogăţie de arome ce merg spre frumuseţea fructelor de pădure, onctuozitate şi gingăşie. Aurul obţinut vine să răsplătească munca de zi cu zi a celor ce trudesc în vie, a celor care, cu pricepere şi dăruire, menţin prospeţimea, tipicitatea produsului “viu“ vinul, dar şi pasiunea, înţelepciunea şi efortul de zi şi noapte al celor care au crezut şi au realizat cea mai compactă, cea mai de succes companie din viticultura şi vinificaţia românească, domnii Liviu şi Claudiu Necşulescu, care prin investiţii masive în plantaţii, crame şi tehnologii, au redat Jidveiului şi oamenilor de pe Târnave o nouă şansă la o viaţă decentă. Un cuvânt de laudă şi apreciere merită dr. chimist Ioan Buia şi colectivul său de specialişti, de eonologi, ce au dat vinurilor de Jidvei strălucirea aurului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea