Rămâi conectat

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în minivacanța de Rusalii, pentru menținerea climatului de siguranță publică. Sfaturi pentru cetăţeni

Publicat

în

Cu ocazia minivacanței de Rusalii, în perioada 01.06. – 05.06. a. c.  aproximativ 200 de jandarmi vor participa la asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă pe întreg cuprinsul judeţului Alba.

În baza planului de măsuri pentru creşterea siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, efectivele de jandarmi vor fi organizate atât în echipaje auto şi subunităţi de intervenţie, cât şi în patrule de menţinere a ordinii publice, independente sau mixte (alături de poliţişti). Acestea vor avea misiunea de a veghea la menţinerea climatului de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, cultural – artistice și promoționale organizate în judeţul Alba, atât în mediul urban cât şi în mediul rural astfel:

În data de 01.06.2017, între orele 10.00 – 14.00, în Parcul Avram Iancu, din mun. Blaj, pe timpul desfăşurării manifestării cultural artistice, ,,Ziua Internaţională a Copilului”.

Elit - Gustul Desăvârșit

În data de 01.06.2017, între orele 09.00 – 21.00, pe B-dul Alexandru Sahia, din Oraşul Cugir, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării manifestării promoţionale ,,Târgul Voluntarilor.

În data de 01.06.2017, între orele 09.00 – 19.00, pe Aleea Pietonală, din Oraşul Cugir, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării manifestării cultural artistice ,,Ziua Internaţională a Copilului”.

În data de 01.06.2017, între orele 09.00 – 22.00, în comuna Bistra, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării manifestării cultural artistice ,,Mişcare şi Tradiţie la Bistra”.

În data de 01.06.2017, între orele 09.00 – 22.00, în Parcul din faţa Primăriei Municipiului Sebeş, pe timpul desfăşurării manifestării cultural artistice ,,Ziua Internaţională a Copilului”.

În perioada  02. – 05.06.2017, între orele 16.00 – 24.00, în Piaţa Cetăţii din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfăşurării manifestării cultural artistice ,,Alba Fest”.

În data de 03.06.2017, între orele 10.00 – 15.00, pe Aleea Pietonală, din Oraşul Cugir, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării manifestării promoţionale ,,Viaţa e chic pentru Mateo”.

În perioada 03. – 04.06.2017, pe Câmpia Libertăţii din municipiul Blaj, pe timpul desfăşurării manifestării cultural artistice ,,Blaj aLive”.

În data de 04.06.2017, între orele 16.00 – 24.00, în satul Căpâlna de Jos, com. Jidvei, jud. Alba, pe timpul desfăşurării manifestării cultural artistice ,,Fiii Satului”.

În data de 04.06.2017, între orele 12.00 – 17.00, în localitatea Ciugud, com. Ciugud, jud. Alba, pe timpul desfăşurării manifestării cultural artistice ,,Cultură pentru Cultură”.

În data de 04.06.2017, începând cu orele 09.00, la Catedrala Reîntregirii Neamului și la Biserica Sf. Paraschiva–Ampoi II, din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase dedicate sărbătorii „Pogorârea Sf. Duh”- Rusaliile.

În data de 04.06.2017, începând cu orele 09.00, la Catedrala Ortodoxă, situată în Piaţa Europei şi la Biserica Ortodoxă Acoperământul Maicii Domnului Micro 4, municipiul Aiud, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase dedicate sărbătorii „Pogorârea Sf. Duh”-Rusaliile.

În data de 04.06.2017, începând cu orele 09.00, la Catedrala Ortodoxă Sf. Maria şi la Catedrala Greco Catolică, din municipiul Blaj, pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase dedicate sărbătorii „Pogorârea Sf. Duh”-Rusaliile.

În data de 04.06.2017, începând cu orele 09.00, la Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului şi Biserica Ortodoxă Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul, din municipiul Sebeş, pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase dedicate sărbătorii „Pogorârea Sf. Duh”-Rusaliile.

În data de 04.06.2017, începând cu orele 09.00, la Biserica Ortodoxă din Deal şi Biserica Ortodoxă din Vale, din oraşul Câmpeni pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase dedicate sărbătorii „Pogorârea Sf. Duh”-Rusaliile.

În data de 04.06.2017, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării manifestării religioase dedicate sărbătorii „Pogorârea Sf. Duh”-Rusaliile.

În data de 05.06.2017, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării manifestării religioase organizate de Biserica Ortodoxă Română.

În data de 05.06.2017, începând cu orele 16.00, în localitatea Ampoița, com. Meteș, jud. Alba, pe timpul desfăşurării manifestării cultural artistice ,,IEȘIREA-N RAI”.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

Participanţilor la adunările publice care vor avea loc în această perioadă le reamintim că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de până la 2 ani sau cu amendă, iar împiedicarea, prin orice mijloace, a desfăşurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. În plus, reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban,  constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

 

Salvează


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Publicat

în

FOTO| ASCOR Alba Iulia, prezentă la evenimentul „Studentul ieșean” în capitala Moldovei. Conferință cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”

Sâmbătă, 14 mai a.c., ASCOR Iași a organizat ediția a VIII-a a evenimentului „Studentul ieșean”, la care au participat și tinerii ascoriști albaiulieni.

„Studentul ieșean”, unul din cele mai importante evenimente organizate de ASCOR Iași, a ajuns anul acesta la cea de-a VIII-a ediție. Evenimentul s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai, și, ca în fiecare an, a debutat cu participarea studenților la Sfânta Liturghie săvârșită la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Talpalari din Iași.

Elit - Gustul Desăvârșit

În continuare, studenții s-au deplasat către sala „Iustin Moisescu” din cadrul ansamblului mitropolitan, unde voluntarii ASCOR au organizat conferința cu tema „Rugăciunea – drum către tine(ri)”, susținută de părintele Serapion Pantea de la mănăstirea Partoș (jud. Timiș).

În cea de-a doua parte a zilei, tinerii studenți, organizați pe grupe de lucru, au participat la ateliere interactive organizate pe tema rugăciunii în viața creștinului. De asemenea, a avut loc evenimentul cultural Noaptea Muzeelor 2022, iar tinerii ascoriști ai celor două filiale s-au bucurat de vizitarea unor muzee din municipiul Iași.”, a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia, Mitropolia Ardealului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Publicat

în

PREMII la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”, primite de elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pasionați de domeniul științei și de disciplina fizică, au obținut premii la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”.

Organizat începând cu anul 2003 de către de Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest Timișoara, concursul are ca scop promovarea interesului pentru fizică în rândul elevilor de liceu și selectarea de studenți. Anul acesta, concursul s-a desfășurat online atât la Facultatea de Fizică din Timișaora, cât și în centrele de concurs din Alba Iulia (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”), Reșița și Drobeta Turnu-Severin, reunind peste 300 de liceeni.

Premierea câștigătorilor a avut loc în weekend la Facultatea de Fizică din Timișoara, ocazie cu care, premianții au avut posibilitatea de a lua contact cu mediul academic, de la vizita facultatea, laboratoarele și sălile de curs și de a se familiariza cu dispozitivele experimentale din cabinetele de fizică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Elevii colegiului militar, coordonați de doamnele profesoare Dorina Filipescu, Sanda Irimie și Laura Ciobanu au obținut la acest concurs premii și mențiuni astfel:

Premiul II:
Eleva sergent Diana Olteanu (clasa a XII-a);
Eleva sergent Andreea Ghițoiu (clasa a XII-a);
Elev sergent major Andrei Zobrinschi (clasa a XII-a);
Premiul III:
Elev sergent Denis Rus (clasa a XII-a);
Eleva sergent Diana Dandu (clasa a XII-a);
Eleva plutonier adjutant Anamaria Șteopoae (clasa a XII-a);
Eleva sergent major Larisa Filip (clasa a XII-a);
Eleva sergent Maria Noja (clasa a XI-a);
Elev sergent Adi Tuță (clasa a XI-a).

Felicitări tuturor!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Publicat

în

FOTO| Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, la Sărbătoarea Libertății de la Blaj. Goran Bregovic a fost invitatul special al evenimentului

Mii de oameni au participat, sâmbătă și duminică, 14 – 15 mai 2022, la manifestările organizate în cadrul Sărbătorii Libertății de la Blaj, un eveniment care a îmbinat folclorul tradițional românesc, din prima zi, cu recitaluri susținute de Goran Bregovic și Delia, în a doua zi.

Proiectul cultural este dedicat unuia dintre cele mai importante momente din istoria românilor: Adunarea Națională de la Blaj. Astfel, evenimentul s-a desfășurat pe Câmpia Libertății din Blaj, locul istoric unde a avut loc Adunarea Națională din 1848.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ziua de sâmbătă a fost dedicată folclorului autentic și a cuprins spectacolul extraordinar „Cântec pentru făuritorii libertății”, cu participarea Ansamblului Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal. Pe scenă au urcat artiștii Veta Biriș, Mariana Anghel, Alexandru Pugna, Alina Pinca, Cornel Borza, Mirela Mănescu, Traian Jurchela, Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga și Maria Filimon.

Programul a fost completat cu momente de reconstituire istorică in memoriam: Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza, Regele Ferdinand și Regina Maria. Concertul folcloric de pe Câmpia Libertății de la Blaj a fost prezentat, sâmbătă, de jurnalista Andreea Bogdan.

Sărbătorea Libertății de la Blaj a continuat în a doua zi, duminică, 15 mai 2022, cu recitaluri susținute, începând cu ora 19:00, de trupa „RE-BORN” din Blaj și apoi de îndrăgita artistă Delia.
Sărbătoarea Libertății s-a duminică seara cu un concert extraordinar susținut de Goran Bregovic.

Sărbătoarea Libertății este deja un eveniment de tradiție și are loc pe Câmpia Libertății din Blaj, locul de desfășurare al Adunării Naționale din 3/15 mai – 5/ 17 mai 1848. Această adunare a românilor transilvăneni, în timpul Revoluției de la 1848, a fost momentul exprimării publice a revendicărilor naționale, politice, religioase și sociale.

Sărbătoarea Libertății a fost organizată de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Palatul Cultural Blaj.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare