Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Jandarmii din Alba, controale privind prohibiția la pescuit. Amenzi pentru cei care nu respectă legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Jandarmii din Alba, controale privind prohibiția la pescuit. Amenzi pentru cei care nu respectă legea

Jandarmii din Alba vor desfășura în weekend acțiuni de verificare privind prohibiția la pescuit. Cei care nu respectă legea riscă amenzi de până la 1.000 de lei.

Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în acest sfârșit de săptămână, din zona de competență. Colegii noștri vor veghea ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice și religioase de pe raza județului.

Citește și: A început perioada de prohibiție: Până când este interzis pescuitul în România

Atragem atenția asupra faptului că începând cu data de 9 aprilie, a început prohibiţia generală a pescuitului în România în toate apele naturale, potrivit ordinului Ministerului Agriculturii şi Ministerul Mediului.

În acest sens, Jandarmeria Alba va desfășura mai multe acțiuni de verificare și îndemnăm pe cetățeni să respecte măsurile dispuse de autorități în domeniul pescuitului și acvaculturii. Încălcarea acestor prevederi legale constituie contravenție și se sancționează conform Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Pescuitul fără permis se sancționează cu amendă de la 300 la 600 de lei, la fel ca și reținerea peștilor sub dimensiunile minime legale.

Pescuitul în zonele protejate sau în perioada de prohibiție se sancționează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei și reținerea permisului de pescuit.

Jandarmeria Alba reamintește persoanelor pasionate de acest sport că trebuie să dețină permis de pescuit și să prezinte acest document la solicitarea organelor de control.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări

Ziarul Unirea

Publicat

în

10-11 mai 2024: Campanie de sterilizare GRATUITĂ a câinilor la Cugir. Cum se fac programări Primăria orașului Cugir organizează în zilele de 10 și 11 mai o campanie de sterilizare gratuită a câinilor de pe raza localității.  Citește și: Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea