Rămâi conectat

Actualitate

Jandarmii din Alba au salvat o femeie care încerca să se sinucidă. Aceasta își provocase, cu o lamă de ras, câteva răni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aceste fapte m-au determinat să acord jandarmeriei şi oamenilor care lucrează în această instituţie un respect deosebit, apreciind profesionismul şi solicitudinea de care au dat dovadă cei trei jandarmi care prin intervenţia lor au prevenit o posibilă dramă.”

Aceste cuvinte încheie o scrisoare de mulţumire adresată conducerii Jandarmeriei Alba de un cetăţean, scrisoare prin care acesta îşi exprimă aprecierea faţă de comportamentul exemplar al componenţilor unui echipaj de jandarmerie.

Potrivit Jandarmeriei Alba, “contextul în care domnul respectiv a ajuns să cunoască mai bine jandarmeria şi să-i recunoască valoarea a fost următorul: sâmbătă, 20 aprilie a.c., în urma unei depresii cauzată de neînţelegeri familiale, soţia acestuia a părăsit domiciliul şi a ameninţat că se va sinucide. Luând în serios spusele femeii, rudele acesteia au căutat-o timp de mai multe ore, dar nu au reuşit să o găsească. Disperat, ca o ultimă soluţie, soţul a apelat la jandarmi care au extins căutările şi, în aproximativ 40 de minute, au reuşit să o localizeze pe femeie. Acesta se afla într-o adâncitură în digul de protecţie al unui râu şi, până să fie găsită, reuşise să-şi provoace, cu o lamă de ras, câteva răni superficiale la nivelul braţelor. Doi jandarmi au intrat în apă, s-au apropiat de femeie şi, sprijiniţi de pe mal de al treilea jandarm, au prins-o de mâini şi i-au luat obiectul ascuţit. Împreună cu soţul femeii, jandarmii i-au acordat primul ajutor medical, ulterior aceasta fiind preluată de un echipaj de ambulanţă şi transportată la spital.

Gestul bărbatului de apreciere, printr-o scrisoare de mulţumire, a faptului că jandarmii i-au fost alături într-un moment deosebit de greu şi ” au prevenit o posibilă dramă ” evidenţiază încă o dată calităţile morale şi profesionale, promptitudinea şi solicitudinea de care aceştia dau dovadă în toate situaţiile în care sunt chemaţi să intervină. La rândul nostru, asigurăm cetăţenii că, ori de câte ori ne vor solicita, vom interveni în cel mai scurt timp şi, în nicio situaţie, nu-i vom părăsi înainte de a-i ajuta să depăşească în totalitate dificultăţile cu care se confruntă”, se arată într-un comunicat remis presei de Jandarmeria Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea