Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Izolarea ştiinţifică a Muzeului Unirii din Alba Iulia ia amploare.

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O altă personalitate ştiinţifică de calibru, profesorul universitar dr Mircea Babeş din Bucureşti, refuză în termeni duri şi categorici invitaţia trimisă de directorii muzeului albaiulian, de a participa la  simpozionul dedicat cercetărilor arheologice de la Roşia Montană, organizat în perioada 3-4 mai 2012 in Alba Iulia.           Precizăm că declinarea în asemenea termeni a invitaţiilor de participare la evenimente ştiinţifice (aşa cum o face acum dl profesor Babeş sau cum a făcut-o anterior dl profesor Piso) este neobişnuită, fiind o premieră la acest nivel,  şi reprezintă de fapt un vot de blam ştiinţific adresat organizatorilor.  Iată cum îşi motivează dl profesor refuzul de participare:

„Domnule Constantin Inel,

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 Rememorând mai multe „dezbateri” și „simpozioane” organizate prin intermediari și finanțate de Gold Corporation, cu scopul evident de a da o acoperire „științifică” și girul specialiștilor pentru distrugerea planificată, sistematică,  a patrimoniului arheologic al Roșiei Montane, nu văd niciun motiv să dau curs invitației dvs. și să mă las antrenat într-un joc nedemn, străin de principiile morale ale profesiunii de arheolog, de cercetător și profesor, la care țin după o activitate de 48 de ani în acest domeniu.

 Admiţând, în principiu, că atât muzeul dvs. cât și Universitatea din Alba Iulia ați susține aceste principii, nu pot să nu observ că întreaga manifestare este orientată întru sprijinirea intereselor corporației RMGC și este controlată de partizanii nedezmințiți, fără limite, ai proiectului minier distructiv și de mercenarii înregimentați, contra plată, în așa-zisul ”grup independent de monitorizare”, cum ar fi d-nii „moderatori” A. Vulpe, R. Theodorescu  (dezavuați de Academia Română pentru atitudinea lor) și I. Opriș.

 Competența acestor domni în materie este infinit mai mică decât pofta lor de bani, și ca urmare nu văd ce am putea discuta împreună și cum ar trebui să mă las „moderat” de ei.

Ca urmare, mulțumindu-vă pentru presupusele bune intenții ale invitației dvs. sunt nevoit să o refuz și să îi îndemn și pe alți specialiști de bună credință să procedeze la fel.

 Prof. dr. Mircea Babeș, membru de onoare al institutelor de arheologie din București, Iași și Sofia, membru corespondent al Institutului Arheologic German”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

4 mai – Ziua internaţională a pompierilor, prilej de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

4 mai – Ziua internaţională a pompierilor, prilej de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru comunităţile lor Anual, la data de 4 mai, comunitatea internaţională celebrează Ziua internaţională a pompierilor, cu scopul de a recunoaşte şi onora sacrificiile pe care pompierii le fac zi de zi pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea