Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Iulius Domuța, consilier PDL: ”Compania Națională de Drumuri a pus taxă de acces în Oarda”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Din simplă satisfacţie, sau doar pentru a-i “disciplina” pe locuitorii cartierului Oarda, şefii de la Compania Nationala de Drumuri au hotărât amplasarea unei staţii de monitorizare a vignetelor la principalul punct de intrare în cartier. Fie au pierdut din vedere faptul că zona respectivă este în intravilanul municipiului Alba Iulia, chiar daca drumul este în administrarea CNADR, fie s-au trasat sarcini precise de tipul colectării de fonduri din zona respectivă pentru motive pe care nu vrem să le bănuim.

Din nefericire, indiferent de cauza reală a acestui demers de amplasare a respectivei statii de monitorizare în zona Oarda, locuitorii acestui cartier sunt cei care reclamă injusteţea măsurii  atât timp cât porţiunea respectivă de drum este folosită cel mai adesea pentru traseul zilnic de genul serviciu-casă.

Este foarte usor de prezis nevoia actualilor guvernanţi de creştere a încasărilor la buget prin diverse metode şi instrumente. Însă nouă, celor care locuim în acest cartier, dar şi celorlalţi locuitori din localităţile de peste Mureş nevoiţi să tranziteze zona, ne vine greu să credem că drumul spre casă este pavat cu intenţii bune în acest caz. Cu atât mai mult cu cât ciclicitatea cu care aceasta unealtă este “operativă”,  corespunde cu anumite perioade de tensiune politică locală. Considerăm că o binevenita obiectivitate ar fi necesară, dată fiind caracteristica de utilitate locală a acelei porţiuni de şosea. Pentru scopul declarat de pedepsire a contravenienţilor se poate alege amplasarea staţiei mobile la aproximativ 200 de metri spre limita administrativă a oraşului, fapt care ar înlătura orice suspiciune de rea-voinţă din partea celor îndreptăţiţi să facă acest lucru. Cu atât mai mult cu cât au apărut situaţii reclamate în instanţă de cei “taxaţi”, lămurite deplin de justiţie pe baza unor documente care atestă caracterul intravilan al drumului.

Prea-multul de care este nevoie la bugetul statului este colectat prea des din zone în care prea-puţinul celor în cauză este evident. Nu cerem nimănui ca rigurozitatea profesională să fie înlăturată, ci vrem ca situaţia semnalată sa fie analizată obiectiv, iar concluzia să fie una în favoarea cetăţeanului.

Iulius Domuţa, consilier local PDL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ultimele date despre cum se simte Florin Piersic: Actorul a fost reevaluat cardiologic și a început să meargă pe distanțe scurte Reprezentanții Spitalului Foișor, unde este internat Florin Piersic, au oferit noi date despre starea de sănătate a actorului. Citește și: Proceduri de kinetoterapie și recuperare medicală începute de Florin Piersic. Informațiile transmise de medici […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea