Rămâi conectat

Curier Județean

ITM Alba: Campanie de identificare și sancționare a muncii ”la negru” în comerț

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Începând cu data de 22 noiembrie, la nivel național a fost demarată Campania de identificare şi sancţionare a muncii nedeclarate în domeniul comerţului care se va desfăşura pe tot parcursul lunii decembrie până la finele anului curent.

În cadrul acestei campanii, pe parcursul săptămânii trecute, inspectorii ITM Alba au controlat 52 de unități cu un număr total de 492 de salariați și au constatat 240 de deficiențe pentru care au aplicat 7 amenzi în valoare totală de 46.800 de lei (din care 3 amenzi în valoare de 30.000 de lei pentru muncă nedeclarată) și 201 avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale au fost: primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; lipsa fișei postului; contracte de muncă incomplete; lipsa dovezilor de achitare a drepturilor salariale către angajați etc.

De asemenea, în aceeași perioadă, la 22 de firme au fost efectuate controale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, soldate cu 3 amenzi în valoare totală de 17.000 de lei și 75 de avertismente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea