// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

”Itinerarii picturale” și ”Dintr-o privire” – două expoziții de artă găzduite de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în luna iulie

Pe perioada estivală instituția cărții din Alba Iulia continuă seria evenimentelor cultural-artistice creând, de această dată, un spațiu special de contemplație și călătorie imaginară.

Astfel, luna iulie a debutat cu expoziția tematică de carte dedicată lui Constantin Noica, la Secția de împrumut pentru adulți a bibliotecii, volumele expuse – scrieri proprii, dar și monografii și critică – celebrând nașterea filosofului care a radiografiat „ sentimentul românesc al ființei”.

Acțiunea se înscrie în proiectul 4.12 Expoziții tematice de carte – acțiuni de promovare a colecțiilor și a autorilor pe criterii tematice, ca parte integrantă a programului 4. ANIMAȚIE CULTURALĂ.

„Casa cuvintelor”, biblioteca devine, în acesta lună, „casă a imaginilor și a culorii” prin cele două expoziții de artă aparținând unor artiști amatori:

  • În perioada 02 – 16 iulie, Viorica Zdrenghea, artist plastic stabilit în Austria, își expune impresiile de călătorie și dragostea pentru natură în palete de culori vii, dinamice, revigorante, solare într-o expoziție personală, Itinerarii picturale, realizată în holul și la Secția pentru adulți ale bibliotecii.
  • În 12 iulie, la ora 17:00, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba găzduiește vernisajul expoziției personale Dintr-o privire, semnată de Luiza Pop, expoziție care va fi prezentată de artistul plastic Mihai Ariciu; vor fi expuse aproximativ 30 de lucrări (desen, tuș).

Aceste activități sunt încluse în proiectul 4.13 Expoziții de artă – acțiuni de promovare a artei și fac parte din programul 4. ANIMAȚIE CULTURALĂ/Proiectul de management 2017-2020 (program dedicat unor proiecte culturale care definesc biblioteca drept centru multicultural în vederea satisfacerii cerințelor exprimate de membrii comunității).

Urmând îndemnul lui Constantin Noica, „Stări de spirit, asta trebuie dat altora; nu conţinuturi, nu sfaturi, nu învăţături.”, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba poate fi o destinație perfectă dacă vă doriți o vacanță pentru minte și suflet.

 

Facebook