Rămâi conectat

Ştirea zilei

ISU Alba nu a avut linişte nici măcar în week-end

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    În intervalul 20 – 24 octombrie, subunităţile Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba au intervenit pentru stingerea a 6 incendii şi a două arderi necontrolate, acordarea primului ajutor unei persoane căzute de la înălţime, salvarea unui cal căzut într-o fosă septică, asigurarea măsurilor PSI şi acordarea primului ajutor unei persoane în urma unui accident de circulaţie şi pentru îndepărtarea unor bucăţi de tencuială de pe faţada  unei clădiri, ne-a informat plt. adj. Ioan Stan, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.         Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a acţionat pentru îndepărtarea unor bucăţi de tencuială de pe faţada  unei clădiri, care puneau în pericol trecătorii de pe Bdul Iuliu Maniu. Pompierii militari au intervenit şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit probabil de la un scurtcircuit la instalaţia electrică a unui autoturism Volkswagen, în urma unui accident de circulaţie produs pe DN 1, în zona Pârâul Iovului, fiind salvat autoturismul. Tot ei au stins 3 căpiţe de fân în localitatea Presaca Ampoiului, comuna Meteş, în care au fost mistuite aproximativ 3,5 tone fân. Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat şi pentru acordarea primului ajutor unei persoane căzute de la înălţime pe terasa unui bloc de pe B-dul 1 Decembrie din municipiul Alba Iulia. Victima a fost predată în stare de conştienţă  unui echipaj de ambulanţă. Duminică, în jurul orei 13.45, la un accident rutier produs între două autoturisme pe şoseaua de centură a municipiului, pentru acordarea primului ajutor medical unei victime şi pentru asigurarea măsurilor PSI.
Detaşamentul de Pompieri Aiud a intervenit pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, pe raza localităţii Ciumbrud. A ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ două hectare. Aprinderea vegetaţiei s-a produs din cauza focului deschis nesupravegheat. În data de 21 octombrie, în toiul nopţii, la solicitarea poliţiei, pompierii aiudeni au acţionat pentru stingerea unui incendiu produs la o pubelă de gunoi menajer, amplasată pe strada Băilor din Aiud, iar în seara următoare, ei au salvat un cal căzut în fosa septică a unei gospodării din localitatea Gâmbaş (Aiud).
Pichetul de Pompieri Câmpeni  a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unui cetăţean din satul Lunca de Jos, comuna Vidra, izbucnit cel mai probabil din cauza unui foc în aer liber lăsat nesupravegheat, arzând circa 20 mc rumeguş, rezultat în urma debitării de material lemnos. Pompierii militari au mai acţionat pe raza localităţii Certege (Câmpeni), pentru stingerea  unui incendiu produs la cabina unui autocamion încărcat cu buşteni. În urma incendiului au ars cabina, în proporţie de 80% şi o anvelopă faţă, partea stângă. Pompierii au reuşit să salveze materialul lemnos cu care era încărcat autocamionul. Cauza probabilă de incendiu a constituit-o un scurtcircuit produs la instalaţia electrică a maşinii.
Garda de Intervenţie Blaj a acţionat pentru stingerea unui incendiu la un lan de porumb, în localitatea Tiur. În urma incendiului au ars circa 0,2 ha lan de porumb şi 0,6 ha vegetaţie uscată. Incendiul s-a propagat de la vegetaţia uscată. Pompierii blăjeni au intervenit şi pentru lichidarea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată pe raza municipiului Blaj, pe aproximativ 6 ha vegetaţie uscată. Cauza probabilă, focul nesupravegheat.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea