Rămâi conectat

Ştirea zilei

ISU ALBA: Măsuri de prevenire a riscului de incendiu și a altor situații de urgență în minivacanța de 1 Decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

ISU ALBA: Măsuri de prevenire a riscului de incendiu și a altor situații de urgență în minivacanța de 1 Decembrie

În perioada 30.11. – 04.12.2022, în județul Alba se vor desfășura evenimente cu public numeros, în cadrul cărora, salvatorii vor asigura măsurile specifice pentru prevenirea situațiilor de urgență.

Astfel, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba se află în serviciu operativ, cu tehnica specifică din dotare, fiind pregătiți să intervină în gestionarea situațiilor de urgență din competență.

Cu prilejul Zilei Naționale a României, în data de 01 decembrie 2022, ISU Alba vă invită să participați la activitățile organizate cu această ocazie, începând cu ora 13:30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, din municipiul Alba Iulia. În cadrul plutoanelor de defilare, peste 70 de pompieri militari vor participa cu 6 autospeciale de intervenție (1 autospecială pirotehnică, 1 ambulanță Terapie Intensivă Mobilă, 1 Autospecială Scafandri cu barcă pneumatică, 1 autospecială de stingere și 1 autoscară mecanică de lucru și salvare de la înălțimi și 1 autospecială tip camion de intervenție cu 1 container multirisc), garda portdrapel și un pluton de onoare.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor anunțate, ISU Alba a dispus unele măsuri pentru a preîntâmpina producerea evenimentelor negative ce pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.
Ținând cont că la aceste manifestații se preconizează un aflux mare de persoane, pompierii recomandă respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență ce pot surveni, după cum urmează:
NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.
NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.
NU blocați căile de acces pentru a permite intervenția autospecialelor de intervenție sau accesul la hidranții exteriori.
NU lăsați copiii nesupravegheați.
Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.

De asemenea, vă reamintim faptul că în sezonul rece, riscul producerii incendiilor la locuințe este ridicat. Aceste evenimente neplăcute, pot produce, atât pagube materiale însemnate, cât și pierderi de vieţi omeneşti. Respectați câteva măsuri esențiale pentru a reduce acest risc, astfel:
• Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora, cu personal specializat.
• Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, reparaţi-le, izolaţi-le termic şi curăţaţi-le periodic.
• NU alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor (sau din aceeaşi priză) în acelaşi timp.
• NU utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
• NU lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.
• Instalați detectoare de fum, pentru a reduce riscul de a deveni victime ale incendiilor din locuințe.
• Interziceţi jocul copiilor cu focul.

În eventualitatea producerii unei situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență (incendii, ger, viscol, alte fenomene meteorologice extreme etc.) pot fi consultate prin accesarea platformei naționale de pregătire https://fiipregatit.ro/

Țineți cont de sfaturile noastre și respectați măsurile de prevenire a incendiilor!

Pompierii vă doresc o săptămână liniștită, lipsită de evenimente nedorite!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea