Rămâi conectat

Actualitate

IȘJ Alba: Simulare Bacalaureat și Evaluare Națională 2016. Rezultatele vor fi analizate în școli. CALENDARUL

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

IȘJ ALBA: Examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat se apropie cu pași repezi, iar acum, cu doar câteva luni înainte de susținere, este timpul ca elevii să afle nivelul lor de pregătire.

ISJ Alba04Aceste simulări au ca scop să îi obișnuiască pe elevi cu rigoarea unui examen, să optimizeze rezultatele, să-i pună pe candidați într-o situație reală similară celei de examen, respectarea întocmai a timpului alocat fiecărei probe în parte, confruntarea cu emoțiile, succesiunea probelor, dar și o capacitate de concentrare cât mai ridicată.

Astfel, candidații se pot prezenta la examen mai siguri și cu mai multă stăpânire de sine și de asemenea, pot lucra în timpul rămas până la examen în special asupra aspectelor la care au obținut un punctaj mai scăzut în cadrul simulării. Vor susține astfel de testări și liceenii de clasa a XI-a, care vor simula probe din cadrul Bacalaureatului în luna martie.

Conform adresei nr. 279/04.02.2016 a Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, inspectoratele şcolare judeţene trebuie să asigure toate condiţiile necesare simulării tehnice a examenelor de Evaluare naţională (elevii din cls. a VIII-a) şi de Bacalaureat (cei din cls. a XI-a şi a XII-a). Practic, este vorba despre încercări tehnice, fără subiecte reale şi fără participarea elevilor, în pregătirea adevăratelor simulări, care vor avea loc în februarie – martie. Astfel, pe 17 – 18 februarie, se va face o probă a transferului, în sistem informatizat, a subiectelor pentru Evaluarea Naţională, iar pe 2-3 martie acelaşi proces va avea loc în ceea ce priveşte Bacalaureatul.

La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, am demarat pregătirile pentru organizarea simulării Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului, fiind constituite comisiile județene și de la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ, acestea întrunindu-se şi stabilind modul de desfăşurare a simulărilor, în conformitate cu Ordinul nr. 3069/14.01.2016 și Procedura Nr.249/01.02.2016. De asemenea, am solicitat, tuturor şcolilor, să transmită opţiunile elevilor pentru proba la alegere, la Bacalaureat, şi componenţa comisiilor.

Rezultatele obținute de elevi la simularile naționale NU se contestă și NU se trec în catalog, conform art. 15, alin. (2) din Procedura privind organizarea și desfășurarea simulării. Tot la acest articol se menționează că ”la solicitarea scrisă a elevului se pot trece notele în catalog”.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședinte cu părinții și la nivelul consiliului profesoral. În urma acestor analize, fiecare școală urmează să adopte măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare și să întocmească un raport pe care să îl transmită Inspectoratului Școlar Județean Alba.

Școlile sunt obligate să ia toate măsurile necesare pentru ca activitatea didactică a claselor care nu sunt implicate în simulări să se desfășoare corespunzător, după un program stabilit de consiliul de administrație al școlii.

Calendar Simulare Evaluare Nationala clasa a VIII-a

23 februarie 2016   Simulare – Matematică – proba scrisa

22 februarie 2016   Simulare – Limba și literatura română – proba scrisă

24 februarie 2016   Simulare – Limba și literatura maternă – proba scrisă

4 martie 2016          Afisarea rezultatelor

Calendar Simulare Bacalaureat clasa a XI-a, clasa a XII-a

7 martie 2016   Simulare – Limba și literatura română – proba scrisă

8 martie 2016   Simulare – Limba și literatura maternă – proba scrisă

9 martie 2016   Simulare – Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

10 martie 2016 Simulare – Proba la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a) – proba scrisă

18 martie 2016  Afișarea rezultatelor

(V.N.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea