Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

IŞJ Alba a stabilit calendarul olimpiadelor şcolare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Etapa judeţeană la limba germană va avea loc la un liceu… maghiar

    Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba a stabilit calendarul olimpiadelor şcolare pe discipline de învăţământ pe anul şcolar 2011 – 2012, acesta fiind avizat de inspectorul şcolar general, prof. Cornel Sandu şi publicat pe site-ul oficial al IŞJ Alba, www. isj.albanet.ro. Potrivit documentului întocmit de inspectorul şcolar Camelia Henegariu, la limba română, etapa judeţeană a olimpiadei  va avea loc în 3 martie, la Şcoala „Vasile Goldiş”, pentru elevii de gimnaziu (naţionala, în 2 – 6 aprilie, la Târgu-Jiu), respectiv la Liceul de Muzică şi Arte Plastice, pentru liceeni (naţionala, în 2 – 6 aprilie, la Piteşti). Tot în 3 martie, la Colegiul Naţional „Bethlen Gabor” Aiud se va desfăşura etapa judeţeană la limba maghiară maternă, finala pe ţară fiind programată între 30 martie – 3 aprilie, la Cluj-Napoca. Aici va avea loc în 24 martie şi olimpiada judeţeană de religie pentru cultele romano-catolic, reformat şi unitarian a cărei etapă naţională se va desfăşura între 31 martie – 4 aprilie, în localitatea harghiteană Cristuru Secuiesc. În schimb, seminariştii şi liceenii romano-catolici şi greco-catolici se vor întâlni la faza judeţeană în 10 martie, la Liceul Teologic Greco-Catolic „Sf. Vasile cel Mare” Blaj (naţionala, în 2 – 4 aprilie, la Cluj-Napoca).
La limba germană maternă faza judeţeană va avea loc între 1 – 15 martie, la Şcoala nr. 2 Sebeş, naţionala având loc în 2 – 5 aprilie, la Reşiţa. Colegiul Tehnic „Apulum” va găzdui etapa judeţeană la limba engleză, în 25 martie şi 4 aprilie (naţionala, între 2 – 6 aprilie, la Râmnicu Vâlcea), dar şi la franceză şi italiană, în 10 martie, ambele cu faza republicană la Timişoara, între 2 – 6 aprilie. Tot în 10 martie, la liceul albaiulian va avea loc judeţeana la religie, atât pentru elevii ortodocşi (naţionala, în 1 – 5 aprilie, la Oradea), cât şi pentru seminariştii ortodcşi (faza naţională, între 18 – 21 aprilie, la Iaşi).
Liceul Teologic Romano-Catolic „Grof. Gusztav Majlath Karoly” va găzdui în 3 martie faza judeţeană a olimpiadei de limba germană modernă a cărei fază naţională se va desfăşura între 30 martie şi 5 aprilie, la Târgu Jiu. În 3 martie, la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” se va desfăşura etapa judeţeană la informatică, cu etapa naţională între 30 martie – 3 aprilie, la Iaşi, iar în 4 martie, judeţeana la greacă veche şi latină, faza pe ţară fiind planificată să aibă loc la Braşov, între 5 – 7 aprilie. Etapa judeţeană a olimpiadei de matematică va fi organizată de Şcoala „Mihai Eminescu”, în 10 martie, elevii calificaţi la faza naţională urmând să plece la Bistriţa Năsăud, între 3 – 6 aprilie, cei din clasele V-VI, respectiv la Constanţa, între 2 – 6 aprilie, elevii din clasele VII-XII. Şi Şcoala „Avram Iancu” va găzdui în 3 martie o olimpiadă judeţeană, cea de biologie, cu naţionala programată în 2 – 7 aprilie, la Ploieşti.
În 3 martie, elevii din judeţ pasionaţi de geografie se vor „duela” la Colegiul Naţional „Alexandru Domşa”, iar cei mai buni dintre ei vor participa la faza pe ţară la Craiova, între 1 – 7 aprilie. Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” va organiza în 3 martie etapa judeţeană a olimpiadei de istorie, iar cei mai buni se vor duce la Iaşi, între 3 – 7 aprilie. Şi Colegiul Economic „D.P. Marţian” va găzdui etapa judeţeană a unei olimpiadei şcolare, la ştiinţe socio-umane, elevii calificaţi în urma fazei din 10 martie urmând să participe la etapa republicană, în staţiunea suceveană Gura Humorului, între 2 – 6 aprilie.
Vor mai fi organizate olimpiade pentru ciclul primar la limba română şi matematică, pentru liceele pedagogice, la Colegiul Naţional „IM Clain” Blaj (naţionala, între 2 – 6 aprilie, la Drobeta Turnu Severin). Deocamdată, nu au fost fixate datele sau locaţiile care vor găzdui etapa judeţeană a olimpiadelor la fizică şi chimie. Vă reamintim că Alba Iulia va găzdui faza naţională a olimpiadei şcolare la disciplina tehnologică Industrie textilă şi pielărie.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea