ÎPS Andrei Andreicuț îngrijorat de “atâta vrășmășie, neînțelegere, ură, ranchiună, începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând”
ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului a condus slujba de liturghie de miercuri, 15 august, la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.
În predica pe care a susținut-o în fața zecilor de mii de credincioși, fostul arhiepisop de Alba Iulia a atras atenția asupra crizei spirituale în care se regăsesc românii, “începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând”.
„Trebuie să constatăm cu durere, că de la mic până la mare, încă suntem foarte, foarte slăbuți din punct de vedere creștinesc. Dacă am fi creștini de convingere, dacă Duhul Sfânt ar lucra în sufletele noastre s-ar întâmpla ceea ce spune Sfântul Apostol roada duhului este bucurie, pace, facere de bine, îndelungă răbdare, înfrânarea poftelor. Ori unde este bucuria și pacea? Ne doare faptul că e atâta vrășmășie, neînțelegere, ură, ranchiună, începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând” (…)
„Dar să luăm în serios, haina sufletului nostru se albește prin spovedanie, creștinul bun nu ratează nicio ocazie pe care Biserica i-o pune la îndemână ca să-și albească haina sufletului său. Ne albim haina sufletului prin fapte bune și prin post. Dacă ar fi să vorbim în graiul lumii de astăzi, trebuie săfim foarte sociabili, trebuie să facem asistență socială. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului nu e o sărbătoare tristă. Mutarea Maicii Domnului dincolo trebuie să ne aducă optimism, iar atunci când vine clipa ne vom muta și noi dincolo alături de Maica Domnului. Moartea nu e separare, ci unire”, le-a spus Mitropolitul Clujului credincioșilor prezenți la Nicula.
Peste 50.000 de credincioşi au asistat, miercuri, la Mănăstirea Nicula la slujba de liturghie oficiată cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului şi s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.
Reprezentanţii Mănăstirii Nicula au pregătit pentru credincioşii prezenţi peste 15.000 de sarmale care vor fi împărţite la sfârşitul slujbei.
Slujba de liturghie de la Mănăstirea Nicula a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicuţ şi cu episcopul românilor din Ungaria IPS Siluan.
foto arhivă
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025
Vremea de Crăciun 2024, Revelion și primele săptămâni din noul an. Prognoza METEO pentru 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025 Administrația Națională de Meteorologie prezintă prognoza pentru următoarea lună: estimări meteo 23 decembrie 2024 – 20 ianuarie 2025. Citește și: Vremea de Crăciun 2024, Revelion și în ianuarie 2025. Prognoza METEO pentru patru săptămâni […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 15 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 19 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 7 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor