Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

ÎPS Andrei Andreicuț îngrijorat de “atâta vrășmășie, neînțelegere, ură, ranchiună, începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului a condus slujba de liturghie de miercuri, 15 august, la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

În predica pe care a susținut-o în fața zecilor de mii de credincioși, fostul arhiepisop de Alba Iulia a atras atenția asupra crizei spirituale în care se regăsesc românii, “începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând”.

„Trebuie să constatăm cu durere, că de la mic până la mare, încă suntem foarte, foarte slăbuți din punct de vedere creștinesc. Dacă am fi creștini de convingere, dacă Duhul Sfânt ar lucra în sufletele noastre s-ar întâmpla ceea ce spune Sfântul Apostol roada duhului este bucurie, pace, facere de bine,  îndelungă răbdare, înfrânarea poftelor. Ori unde este bucuria și pacea? Ne doare faptul că e atâta vrășmășie, neînțelegere, ură, ranchiună, începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând” (…)

Elit - Gustul Desăvârșit

„Dar să luăm în serios, haina sufletului nostru se albește prin spovedanie, creștinul bun nu ratează nicio ocazie pe care Biserica i-o pune la îndemână ca să-și albească haina sufletului său. Ne albim haina sufletului prin fapte bune și prin post. Dacă ar fi să vorbim în graiul lumii de astăzi, trebuie săfim foarte sociabili, trebuie să facem asistență socială. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului nu e o sărbătoare tristă. Mutarea Maicii Domnului dincolo trebuie să ne aducă optimism, iar atunci când vine clipa ne vom muta și noi dincolo alături de Maica Domnului. Moartea nu e separare, ci unire”, le-a spus Mitropolitul Clujului credincioșilor prezenți la Nicula.

Peste 50.000 de credincioşi au asistat, miercuri, la Mănăstirea Nicula la slujba de liturghie oficiată cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului şi s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

 Reprezentanţii Mănăstirii Nicula au pregătit pentru credincioşii prezenţi peste 15.000 de sarmale care vor fi împărţite la sfârşitul slujbei.

Slujba de liturghie de la Mănăstirea Nicula a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicuţ şi cu episcopul românilor din Ungaria IPS Siluan.

foto arhivă


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

COVID 17 august 2022, în România: 7.500 de cazuri noi de coronavirus și 40 decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.500 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 3.900 mai multe față de ziua anterioară. 1.492 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 354 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.701 cu 274 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 274 persoane, cu 6 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 274 pacienți internați la ATI, 243 sunt nevaccinați.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din totalul pacienților internați, 476 sunt minori, 472 fiind internați în secții, cu 80 mai puțini față de ziua anterioară și 4 la ATI, cu 1 mai mult decât în ziua anterioară.

Până astăzi, 66.417 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 16.08.2022 (10:00) – 17.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 42 decese (23 bărbați și 19 femei), dintre care 2 raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 42 decese, 4 au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 de ani, 11 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 14 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 5.036 teste RT-PCR ( 3.168 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.868 la cerere) și 23.626 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.379.741 teste RT-PCR și 11.038.930 teste rapide antigenice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, pentru nerespectarea legislației în zona Litoralului. Acțiune a Gărzii Naționale de Mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, pentru nerespectarea legislației în zona Litoralului. Acțiune a Gărzii Naționale de Mediu

În urma unor acțiune de control derulate în zona stațiunilor de pe Litoral Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 1,204 milioane de lei.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a instituţiei, în perioada 11- 14 august, controalele au vizat verificarea respectării prevederilor legislaţiei de mediu la nivelul unităţilor de cazare şi alimentaţie publică, al şantierelor precum şi al operatorilor de salubritate care activează în zonă.

Elit - Gustul Desăvârșit

‘Am extins numărul de controale în zona staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, pentru ca turiştii care îşi petrec vacanţa aici să se bucure de plaje şi unităţi de cazare curate şi primitoare. Evident, au fost găsite numeroase nereguli, motiv pentru care am aplicat sancţiuni drastice şi am ajuns până la suspendări de activitate şi sesizări penale pentru cei care nu înţeleg că trebuie să respecte legea. Sperăm că, pe viitor, cei vizaţi vor înţelege că unde-i lege nu-i tocmeală şi vor lua din timp măsuri pentru evita să fie sancţionaţi’, a declarat Florin Bănică, comisar general adjunct al GNM.

Pe durata celor 182 de controale efectuate, comisarii GNM au constatat numeroase încălcări ale legislaţiei de mediu, fapt care a generat aplicarea a 84 de sancţiuni în cuantum de 1,204 milioane de lei, la care s-au adăugat şase suspendări de activitate, o desfiinţare de lucrări cu aducerea terenului la starea iniţială, precum şi confiscarea unui autovehicul.

De asemenea, a fost înaintată o sesizare penală pentru depozitări necontrolate de deşeuri.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Doi din cinci candidaţi la concursurile pentru șefia companiilor de stat, ar urma să fie obligatoriu femei: Ce propune Ministrul Familiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Doi din cinci candidaţi la concursurile pentru șefia companiilor de stat, ar urma să fie obligatoriu femei: Ce propune Ministrul Familiei

În cursul zilei de marți, 17 august, Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunț că va propune în Guvern, schimbarea Ordonanţei privind guvernanţa corporativă a instituţiilor publice, astfel ca din cinci candidaţi, doi să fie de gen feminin, scrie News.ro.

”O să propun în scurt timp colegilor din Guvern modificarea ordonanţei de urgenţă 101 / 2011 privind guvernanţa corporativă, a întreprinderilor publice, astfel încât din cei cinci candidaţi, minimum două persoane să fie de genul feminin. Femeile au nevoie de această şansă, de recunoaşterea activităţii de implicare”, a spus ministrul.

Firea a mai arătat că se spune că femeile sunt bune la domeniul executiv, dar crede că sunt extrem de capabile şi pentru funcţii de conducere.

Elit - Gustul Desăvârșit

”De aceea, cred că instituţiile stratului trebuie să fie primele care dau un astfel de exemplă, că le susţin pe femei, că le apreciază şi le promovează”, a mai declarat Gabriela Firea, arătând că este convinsă că acestea nu doresc să fie discrminate pozitiv, dar încă există multe bariere de gen, în întreprinderi de stat şi corporaţii.

Mnistrul Familiei a mai afirmat că trebuie să ne aliniem la regulile de bun simţ şi la standardele europene.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare