Rămâi conectat

Actualitate

ÎPS Andrei Andreicuț îngrijorat de “atâta vrășmășie, neînțelegere, ură, ranchiună, începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ÎPS Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului a condus slujba de liturghie de miercuri, 15 august, la Mănăstirea Nicula din județul Cluj, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului.

În predica pe care a susținut-o în fața zecilor de mii de credincioși, fostul arhiepisop de Alba Iulia a atras atenția asupra crizei spirituale în care se regăsesc românii, “începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând”.

„Trebuie să constatăm cu durere, că de la mic până la mare, încă suntem foarte, foarte slăbuți din punct de vedere creștinesc. Dacă am fi creștini de convingere, dacă Duhul Sfânt ar lucra în sufletele noastre s-ar întâmpla ceea ce spune Sfântul Apostol roada duhului este bucurie, pace, facere de bine,  îndelungă răbdare, înfrânarea poftelor. Ori unde este bucuria și pacea? Ne doare faptul că e atâta vrășmășie, neînțelegere, ură, ranchiună, începând de la clasa politică și până la noi, oamenii de rând” (…)

„Dar să luăm în serios, haina sufletului nostru se albește prin spovedanie, creștinul bun nu ratează nicio ocazie pe care Biserica i-o pune la îndemână ca să-și albească haina sufletului său. Ne albim haina sufletului prin fapte bune și prin post. Dacă ar fi să vorbim în graiul lumii de astăzi, trebuie săfim foarte sociabili, trebuie să facem asistență socială. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului nu e o sărbătoare tristă. Mutarea Maicii Domnului dincolo trebuie să ne aducă optimism, iar atunci când vine clipa ne vom muta și noi dincolo alături de Maica Domnului. Moartea nu e separare, ci unire”, le-a spus Mitropolitul Clujului credincioșilor prezenți la Nicula.

Peste 50.000 de credincioşi au asistat, miercuri, la Mănăstirea Nicula la slujba de liturghie oficiată cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului şi s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

 Reprezentanţii Mănăstirii Nicula au pregătit pentru credincioşii prezenţi peste 15.000 de sarmale care vor fi împărţite la sfârşitul slujbei.

Slujba de liturghie de la Mănăstirea Nicula a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicuţ şi cu episcopul românilor din Ungaria IPS Siluan.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea