Rămâi conectat

Actualitate

ÎPS Andrei Andreicuț: I-am spus unui vicepremier să stimuleze familiile tinere și să le dea posibilitatea să crească mai mulți copii

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a afirmat, duminică, la Alba Iulia, că a cerut Guvernului să stimuleze familiile tinere şi să le dea posibilitatea să crească mai mulţi copii.

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei Andreicuţ fost întrebat, în cadrul unei dezbateri la care a participat şi Excelenţa Sa Rafael Shaffer, Rabinul României, dacă poate influenţa clasa politică şi guvernul să ia măsuri de stimulare a familiei. Mitropolitul a afirmat că a purtat discuţii pe această temă cu unul dintre cei doi vicepremieri, fără a preciza cu care.

”Încercăm să influenţăm clasa politică, dar nu avem întotdeauna succes. Sunt persoane din guvern, de pildă, la care avem acces şi le putem spune direct şi repetăm. Nu vă spun cărui vicepremier, chiar săptămâna trecută, i-am spus lucrul acesta, că guvernul ar trebui să aibă grijă să stimuleze familiile tinere şi să le dea posibilitatea să crească mai mulţi copii. A răspuns că va pune problema, dacă va mai rămâne în guvernul care va urma pentru că, deocamdată, acest guvern mai are puţină vreme şi îşi va încheia mandatul. Asta este – încurajaţi tinerii, aveţi grijă să poată creşte copii”, a spus Andrei Andreicuţ.

Fostul Arhiepiscop de Alba Iulia a mai adăugat că Europa și implicit România au nevoie de forță de muncă, dar au și tineri pe care să-i determine să facă copii.

”Să aibă și creștinii măcar câte trei. Și atunci s-ar redresa Europa. Dar ca să se întâmple lucrul acesta este misiune și a duhovnicilor dar și a Guvernelor, că din moment ce ar vrea să stimuleze natalitatea ar trebui să aibă mai multă grijă de familiile tinere, să le dea o bonificație celor ce au al doilea, al treilea, al patrulea copil. Pe cât mai mulți, pe atât să-i dea mai mult părintelui tânăr care crește copii. Atunci s-ar rezolva problema aceasta. Sigur, să aibă grijă de mamele care cresc copii”, a mai afirmat Andrei Andreicuţ.

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ şi Excelenţa Sa Rafael Shaffer au participat, duminică, la o dezbatere cu tema ”Migraţia religiei sau religia migraţiei”, în cadrul Festivalului ”Dilema Veche” de la Alba Iulia.

IPS Irineu02


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea