Rămâi conectat

Curier Județean

IPJ Alba: Sfaturi pentru șoferi, pentru a se întoarce în siguranță acasă, din minivacanța de Anul Nou

BONTEA Alexandru

Publicat

în

IPJ Alba: Sfaturi pentru șoferi, pentru a se întoarce în siguranță acasă, din minivacanța de Anul Nou

Polițiștii din județul Alba vin cu câteva recomandări pentru șoferi, pentru a ajunge în siguranță acasă, din concediile cu ocazia minivacanței de sărbători.

Pentru a ajunge, în siguranță, la destinație, polițiștii rutieri adresează conducătorilor auto următoarele recomandări:

Consultați informațiile meteo înainte de a pleca la drum și luați în calcul folosirea rutelor alternative, care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale. Informații despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere, în timp real, pot fi accesate pe site-ul oficial – www.politiaromana.ro – secțiunea INFOTRAFIC.

Nu depășiți viteza legală de deplasare, prevăzută de normele în vigoare, rulați cu prudență sporită, păstrați distanța regulamentară între vehicule și asigurați-vă temeinic la schimbarea direcției de mers.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare la o distanță mai mare de autovehicul, în condiții de vizibilitate redusă.

Nu vă puneți în pericol pe dumneavoastră și pe cei din jur, urcându-vă la volan obosiți, sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise.

Nu vă angrenați în alte activități de natură a vă distrage atenția când sunteți la volan, multitasking-ul este un mit, orice altă preocupare vă poate face să pierdeți atenția! Dacă nu aveți în dotarea autovehiculului sisteme de tip ,,mâini libere”, încercați să nu utilizați telefonul, iar dacă este obligatoriu, trageți pe dreapta. Orice astfel de activitate suportă amânare! Viața are prioritate!

Fiți atenți! Conduceți prudent! Anul 2023 vă așteaptă acasă, dornic de a fi martor la realizarea obiectivelor pe care vi le-ați propus!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea