IPJ Alba: Recomandări pentru șoferi, pentru prevenirea accidentelor în condiții de ceață

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Având în vedere condițiile meteorologice prognozate pentru această perioadă, poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza la condițiile meteorologice și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere. În județul Alba este semnalată prezența ceții, pe majoritatea drumurilor.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În condițiile în care ceața este prezentă pe mai multe drumuri din județul Alba, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză redusă, iar fiecare manevră să fie efectuată după o temeinică asigurare.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Recomandăm ca luminile de întâlnire să fie aprinse și pe timp de zi, pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiții de ceată densă, trebuie folosite și luminile de ceață.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Pietonilor, bicicliștilor și căruțașilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile și să fie conștienți de faptul că pe timp ce ceață sunt mai greu vizibili în trafic.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419