IPJ Alba: Modelul declarației care trebuie completat la intrarea în țară. Completarea acesteia, cu date eronate se SANCȚIONEAZĂ PENAL

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala
IPJ Alba: Modelul declarației care trebuie completat la intrarea în țară. Completarea acesteia, cu date eronate se SANCȚIONEAZĂ PENAL

Inspectoratul de Poliție al Județului Alba a prezentat modelul declarației care treebuie completat la întrarea în România, în contextul situaţiei generate de coronavirus şi reiterează faptul că scrierea unor date eronate în acest document va fi sancționată penal.

Astfel, Completarea acesteia cu date eronate intră sub incidența legii, conform articolelor 326 și 352 din Codul Penal, astfel:

ELIT

Potrivit articolului 326 din Codul Penal – Falsul în declarații:

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articolul 352 din Codul Penal – Zădărnicirea combaterii bolilor:

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amenda.

Modelul DECLARAȚIEI îl găsiți atașat mai jos

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419