Rămâi conectat

Actualitate

IPJ Alba: Minorii pot obține cazierul judiciar fără a fi necesară prezența părinților. PROGRAM modificat la ghișeele Polițiilor municipale și orășenești

Ziarul Unirea

Publicat

în

cazier-judiciar-685x320Minorii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani pot obţine certificatul de cazier judiciar, personal, fără a fi necesară prezenţa unui părinte/tutore la ghişeu, pentru depunerea cererii şi dobândirea certificatului de cazier judiciar, transmite IPJ Alba.

Acest act se poate obţine la ghişeul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba precum şi la orice poliţie municipală şi orăşenească din judeţ. Programul de lucru cu publicul s-a modificat.

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar, orice persoană fizică cu capacitate de exerciţiu restrânsă (minor 14-18 ani) sau deplină (peste 18 ani), poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba din Piaţa I.C. Brătianu nr. 1 A precum şi la orice poliţie municipală şi orăşenească din judeţ

Cererea-tip trebuie însoțită de actul de identitate, aflat în termenul de valabilitate, precum și chitanța prin care se face dovada achitării taxei de prestare serviciu, în cuantum de 10 lei.

Precizăm că, persoanele domiciliate în străinătate pot solicita eliberarea certificatului de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României. De asemenea, la cererea motivată a persoanelor aflate în străinătate, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României pot elibera, după efectuarea verificărilor necesare în bazele de date, adeverinţe în care consemnează rezultatele verificărilor. Aceste adeverinţe au valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar şi se utilizează exclusiv în străinătate.

Program modificat la ghișeul de la reședința inspectoratului şi la ghişeele de la poliţiile municipale este următorul:

  • Luni 08 – 12    –    14 – 16
  • Marţi 10 – 14     –    16 – 18
  • Miercuri 08 – 12    –    14 – 16
  • Joi 10 – 14     –    16 – 18
  • Vineri 09 – 13

La ghişeele poliţiilor orăşeneşti, programul este următorul:

  • Luni 08 – 12    –    14 – 16
  • Marţi 08 – 12    –    14 – 16
  • Miercuri 10 – 12     –    14 – 18
  • Joi 08 – 12     –    14 – 16
  • Vineri 09 – 13

Reamintim că, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a pus în practică procedurile dispuse prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Astfel, a fost puse la dispoziția cetățenilor adresa de email  [email protected] prin intermediul căreia pot fi obținute informații legate de emiterea certificatului de cazier judiciar.

Pentru obținerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei, iar certificatul de cazier judiciar se eliberează, de regulă, pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării, în situațiile în care cererea este depusă în România.

De asemenea, nu se mai reţin documente în original ori copii legalizate în ghişee, ci doar xerocopii cu menţionarea sintagmei „conform cu originalul” făcută de către lucrătorii din ghişee.

Se acceptă copia în format electronic după cartea de identitate, transmisă prin e-mail şi sunt asigurate condiţiile prevăzute de reglementările legale privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.

De pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, la secţiunea utile, https://ab.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/pentru-obtinerea-certificatului-de-cazier-judiciar , pot fi obţinute informaţii suplimentare legate de certificatul de cazier judiciar şi pot fi descărcate formularele tip.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea