Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

IPJ Alba a lansat campania ”Tu decizi! Votează legal!”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a avut loc, miercuri, 14 noiembrie, lansarea, la nivelul judeţului Alba, a campaniei de informare şi conştientizare a cetăţenilor – ”Tu decizi! Votează legal”!, inițiată de Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Direcţia Informare şi Relaţii Publice și derulată la nivel naţional în perioada 9 noiembrie – 9 decembrie, în contextul desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat ce vor avea loc în 09 decembrie a.c.

Campania se adresează tuturor cetăţenilor români cu drept de vot şi, în special, tinerilor care împlinesc 18 ani şi votează pentru prima dată și este realizată prin materiale informative, respectiv un spot tv., un spot radio, afişe şi fluturaşi conţinând mesajul şi informaţii referitoare la sancţiunile prevăzute de legislaţia electorală.

Judeţului Alba i-a fost repartizat un număr de 900 de afişe şi 8.000 de fluturaşi, materialele ce vor fi distribuite de către lucrătorii instituţiilor din subordinea MAI (poliţie, jandarmi, ISU care vor fi sprijiniţi de Instituţia Prefectului).

Potrivit reprezentanților IPJ Alba campania are avizul scris al Consiliului Naţional al Audiovizualului, iar materialele de campanie au fost realizate de tipografia MAI. Totodată, a fost operaţionalizat site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care conţine informaţii legislative şi ştiri /comunicate referitoare la acţiunile structurilor MAI din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a procesului electoral. Pe site-urile instituţiilor subordonate MAI din judeţul Alba a fost postat banner-ul campaniei cu link-uri către acest site.

La nivelul judeţului Alba, efectivele structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor vor desfăşura, până la data de 9 decembrie, întâlniri cu cetăţenii, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, recomandările preventive adresate cetăţenilor cu drept de vot fiind susţinute de pliantele care conţin mesajul campaniei. Totodată, pentru promovarea mesajului campaniei „Tu decizi! Votează legal!”, vor fi postate afişe în locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg (în perioada campaniei electorale) precum şi în incinta secţiilor de votare (în ziua votului).

În ceea ce priveşte măsurile de ordine şi siguranţă publică dispuse, la nivel local, pe timpul desfăşurării campaniei electorale şi a alegerilor, la nivel judeţean a fost constituit Centru Operaţional de Comandă coordonat de șeful IPJ Alba, comisar Laurențiu Crișan și format din reprezentanţii structurilor MAI, care au misiunea de a asigura, în sistem integrat, activităţile de coordonare, monitorizare, centralizare şi comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile şi activităţile din competenţă.

Au fost demarate întâlniri cu structurile teritoriale subordonate inspectoratului pentru a cunoaşte, pe de o parte, situaţia operativă din fiecare localitate şi problemele reale cu care acestea se confruntă, dar mai ales pentru a sublinia faptul că nu se va tolera nici o abatere de la atribuţiile conferite prin lege fiecărei structuri, pe durata alegerilor locale.

În vederea realizării unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Alba, pe timpul desfăşurării alegerilor vor fi angrenaţi peste 870 de lucrători MAI.  Astfel, pentru protecţia celor 439 de secţii de votare, vor fi repartizaţi peste 434 de poliţişti, 244 de jandarmi şi 200 de lucrători pentru situaţii de urgenţă. Pentru menţinerea ordinii publice vor fi angrenate 271 efective ale MAI, dintre care 226 poliţişti şi 45 jandarmi. La misiuni vor participa și poliţişti locali care au atribuţii, în localităţile unde aceştia funcţionează, să asigure integritatea panourilor şi afişelor electorale amplasate legal .

De asemenea, au fost dispuse măsuri privind pregătirea specifică a efectivelor în ceea ce priveşte însuşirea actelor normative specifice legislaţiei electorale. Fiecare sesizare va fi tratată cu operativitate, sens în care, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost operaţionalizată o aplicaţie informatică pentru raportarea incidentelor electorale prin care se va urmări modul de soluţionare a fiecărui eveniment în parte precum şi modul de intervenţie al structurilor implicate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea