Ionel Dâncă despre data de 15 mai: Executivul are toate scenariile pe masă, inclusiv prelungirea stării de urgență

Mulți dintre noi așteaptă cu nerăbdare data de 15 mai, când expiră starea de urgență. Șeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dâncă, a declarat că în privința acestei date, Executivul are toate scenariile pe masă, inclusiv prelungirea stării de urgență.

Acesta a mai menționat că „situaţia rămâne în continuare riscantă”, lăudând răbdarea oamenilor, care s-a dovedit una „generoasă în raport cu recomandările autorităţilor”.

ELIT

„Există toate scenariile pe masă, există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgență, există scenariul modificării acestei situații și declararea stării de alertă, care să permită autorităților adoptarea unor măsuri restrictive de o amploare mai mică, așa cum există și posibilitatea renunțării la situația de urgență și de a derula o campanie de informare amplă în rândul populației astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităților să fie unul foarte ridicat”, a spus Ionel Dancă, sâmbătă, la Digi24.

România intră zilele următoare în a șaptea săptămână de stare de urgență și izolare forțată. După Paște ortodox, așteptat cu teamă de autorități, președintele a anunța că starea de urgență cel mai probabil nu va mai fi prelungită după data de 15 mai.

Mihail David - 2020

Șeful cancelaria premierului are și o veste bun: valul doi va prinde autoritățile pregătite. Nu în sensul în care vor testa masiv populație, ci că vor avea măști de protecție.

„Am dat deja în producţie producţia de măşti, de combinezoane, se lucrează inclusiv pentru producţia de materiale necesare acestor echipamente, se lucrează la producţia de alte echipmente sanitare și credem că pentru perspectiva unui val doi vom fi pregătiţi inclusiv din punctul de vedere al producţiei locale” a spus Dancă.

Surse: Digi24, Capital

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...