Rămâi conectat

Actualitate

Ion Cristoiu: „Bursa de merit trebuia să fie de la 9,90, că nu e bursă de sărăcie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ion Cristoiu: „Bursa de merit trebuia să fie de la 9,90, că nu e bursă de sărăcie”

Ion Cristoiu susține că este perfect normal ca bursa de merit să se acorde de la pragul de 9,50 și consideră că pragul ar trebui urcat până la 9,90: „Bursa de merit vine de la 9,50, că e bursă de MERIT, nu de sărăcie. Erau cheltuieli nesăbuite. După părerea mea, trebuia să fie de la 9,90”.

Publicistul Ion Cristoiu a discutat, la Aleph News, despre decizia de a modifica pragul de burse.

Despre decizia lui Sorin Cîmpeanu, Ion Cristoiu susține că este perfect normal ca bursele de merit să se acorde de la pragul de 9,50, considerând că pragul de 8,50 ar fi fost prea ușor de atins și nu ar mai exista noțiunea de „merit”.

„Cum adică, bursa de merit era de la 8,50!? Eu eram elev de 10, eram și la matematică, deși n-am nicio treabă cu matematica. Bursa de merit vine de la 9,50, că e bursă de MERIT, nu de sărăcie. Un elev al cărui tată era miliardar și avea 8,50, lua bursă de merit”, spune Ion Cristoiu.

În același timp, publicistul Ion Cristoiu consideră că pragul de 9,90 ar fi fost chiar mai potrivit pentru acordarea burselor de merit. El subliniază faptul că, la pragul de 8,50 bursa de merit era prea accesibilă și erau niște „cheltuieli nesăbuite”.

„Erau cheltuieli nesăbuite, (n.r. – să dai bursă de la 8,50), nici măcar de la 9. După părerea mea, trebuia să fie de la 9,90. Bursa de merit! După asta poți să introduci: bursă de sărăcie, bursă de ochi albaștri, bursă de orfani… De la 8,50 primeau și băieții de miliardari,” a declarat publicistul Ion Cristoiu în cadrul emisiunii „Gândurile lui Cristoiu”.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea