Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe: ”Declaraţia 600 NU poate fi eliminată!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Guvernul a făcut un pas înapoi în cazul Declaraţiei 600 și a decis, până la acest moment, prelungirea termenului de depunere până la 1 martie, însă liderul PSD, Liviu Dragnea vorbea chiar de eliminarea formularului. În replică, Ioana Petrescu, fost ministru de Finanțe în perioada martie – decembrie 2014 (Guvernul Ponta), a dat peste cap toate planurile PSD şi a afirmat că Declarația 600 nu poate fi eliminată: „Cei care spun acest lucru nu înțeleg Codul Fiscal și nu înțeleg cum funcționează aceste tipuri de declarații”.

„Nu ai cum să vii cu soluția de a elimina formularul 600. Atunci cum mai calculezi asigurările sociale pentru cei care au alte tipuri de venituri decât salarii? Cei care spun acest lucru nu înțeleg Codul Fiscal și nu înțeleg cum funcționează aceste tipuri de declarații și aceste tipuri de venituri”, a spus Ioana Petrescu.

Fostul ministru a mai spus că întreg scandalul a apărut pentru că declarația a fost modificată peste noapte și că s-a comunicat foarte prost pe această temă.

„Această măsură a fost făcută peste noapte și nu a fost comunicată corect, pentru că altfel majoritatea persoanelor care au venituri independente sunt avantajate pentru că, ele vor plăti, dacă au avut venituri peste 22.800 lei net anul trecut, în acest an vor plăti doar la nivelul salariului minim, deci asigurările de sănătate sunt plătite la nivelul salariului minim pe țară, iar cele la pensii, ei au de ales dacă vor să plătească la nivelul salariului minim sau un pic mai mult dacă doresc. În principiu, e de bine, dar a fost comunicat foarte prost”, a completat Ioana Petrescu.

Declarația 600 ar trebui completată de românii care au obținut în anul fiscal precedent venituri din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, ori din asocieri cu persoane juridice sau din investiții.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea