Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Păcurar, antrenorul de tenis din Cugir acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore în vârstă de 11 ani, a fost trimis în judecată

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bărbatul este acuzat de agresiune sexuală asupra unei minore în vârstă de 11 ani

Un antrenor de tenis, din Cugir, în vârstă de 51 de ani, a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Inculpatul Ioan Păcurar este considerat unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis din județul Alba, iar fapta de care este acuzat este cu atât mai șocantă.

Victima acestuia avea la momentul respectiv doar 11 ani. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia marți, 16 ianuarie 2018. ”La data de 22 aprilie 2017, în jurul orei 15.45, în timp ce se aflau în vestiarul unei baze sportive din orașul Cugir, inculpatul P.I., în calitate de antrenor, a pus-o pe persoana vătămată minoră, în vârstă de 11 ani, să se așeze în brațele sale – inculaptul stând pe un scaun, a prins-o cu o mână de după corp, în timp ce cu cealaltă mână a început să o mângâie pe piept pe sub bluză”, se susține în rechizitoriul Parchetului.

Ulterior acestui moment, deși minora s-a opus, antrenorul ar fi realizat un act de penetrare cu degetul, producându-i minorei o escoriație ce a necesitat pentru vindecare 1-2 zile.

Tatăl fetei a fost cel care a sesizat poliția cu privire la faptul că aceasta a fost agresată sexual de către antrenorul ei de tenis, după efectuarea antrenamentului, la baza sportivă din orașul Cugir. Inițial, procurorii au deschis dosar penal pentru corupție sexuală, dar, ulterior, au schimbat încadrarea juridică a faptei în viol. În 24 aprilie 2017, bărbatul a fost reținut și arestat preventiv de Judecătoria Alba Iulia. Ioan Păcurar a fost eliberat în 27 aprilie, la Tribunal, instanța superioară admițând contestația acestuia.

Bărbatul din Cugir este antrenor de tenis de zece ani, fiind foarte apreciat în domeniu și activează la clubul CSO Cugir, deţinut de primăria oraşului. Elevii săi au obţinut rezultate notabile, unul dintre aceştia fiind selecţionat chiar în lotul României pentru Cupa Davis.

Dosarul va intra în analiza instanței de cameră preliminară care urmează să se pronunțe asupra legalității administrării rechizitoriului și a actelor de urmărire penală.

Până la pronunțarea unei decizii definitive, inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea