Rămâi conectat

Sport

Ioan Ovidiu Sabău, ultima țintă pentru banca tehnică a CSM Unirea Alba Iulia! Corvinul Hunedoara, liderul Seriei 9, pe „Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Municipal Unirea Alba Iulia are parte sâmbătă, 24 septembrie pe “Cetate” de la ora 17.00, de cel mai greu examen stagional, o dispută cu Corvinul Hunedoara.

“Alb-negrii” au strâns două puncte în aceste prime 4 etape, iar gruparea de lângă furnale are maximum de puncte, confirmându-și statutul de favorită incontestabilă în Seria 9 în privința accederii la barajul de promovare. Precedentele două descinderi hunedorene în Alba, în acest sezon, au însemnat victorii: 4-0 la Ocna Mureș și 1-0 la Cugir.

Citește și: Ioan Ovidiu Sabău: ”Am fost contactat de la Alba Iulia, dar mai este până la a veni antrenor”

*Anul trecut, 0-5!!!

Nici tradiția duelurilor directe nu este de parte albaiulienilor, care în cele 6 jocuri disputate începând din 2016 au câștigat unul singur. Acela din 31 august 2018, 2-0, acasă, goluri după pauză Cl. Oara și An. David, din respectiva distribuție, condusă de Adrian Bicheși, mai fiind în prezenți F. Morar și R. Ivan. În aceea ediție, hunedorenii s-au răzbunat în primăvară, lângă furnale, cu un 3-0 și un hat-trick Andrei Vasinc (actualmente în Malta). În ediția 2020/2021, a fost o remiză la Hunedoara (1-1) și un succes al oaspeților, la Zlatna, 1-0, la ultima reprezentație stagională. În campionatul trecut, acum un an, în 18 septembrie, Hunedoara a defilat pe “Cetate”, un dur 5-0 (una dintre reușite semnată de zlătneanul Antonio Bradu), distrându-se pe seama formației conduse de Valentin Sinescu. Returul s-a jucat toamna trecută, iar “alb-albaștrii” au câștigat la pas, scor 2-0, fără să forțeze.

*Ioan Ovidiu Sabău, ultima țintă pentru banca tehnică

Și la al 6-lea joc oficial din această toamnă, banca tehnică a Unirii Alba Iulia este asigurată de antrenorul Marcel Rusu, rămas deocamdată pe poziții, fără a se cunoaște exact până când. Semnalele venite dinspre oficialii CSM Unirea Alba Iulia indică faptul că se dorește instalarea unui nou antrenor principal, lucru afirmat și în mod oficial în cursul lunii august de către Radu Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia. Situația a stagnat întrucât s-a așteptat verdictul în privința depunctării, iar din diverse motive variantele Adrian Văsâi (fost selecționer România Under 19) sau Călin Moldovan (ex-FC Brașov, a semnat cu Inter Stars Sibiu) nu s-au concretizat. Oficialii uniriști vor în mod expres un tehnician din alt județ, iar în acest moment opținunile se îndreaptă spre Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani). Fostul internațional român, prezent la două turnee finale (Mondiale – 1990 și Europene – 1996), nu a mai antrenat din 2014, iar vara trecută a fost la un pas să fie instalat la FC Brașov. Rămâne însă de văzut dacă negocierile vor fi fructuoase, “Moțul” nefiind deloc un antrenor ieftin, și dacă și când se va pune în practică mutarea (e posibil ca până la finele acestui an să se meargă în actuala configurație a băncii tehnice).

Articol apărut în ziarul Unirea, ediția de miercuri, 21 septembrie


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea