Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ioan Mureșan, fostul șef al DIICOT Alba Iulia, vrea să se facă avocat. Examenul este programat în 15 septembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fostul șef al DIICOT Alba Iulia, în prezent trimis în judecată pentru abuz în serviciu, represiune nedreaptă şi fals intelectual, fiind acuzat că alături de alți doi complici a ”fabricat” dosarul în care este implicat Traian Berbeceanu, este unul dintre cei doi candidați care susțin, în 15 septembrie, examenul de primire în profesia de avocat definitiv în Baroul Alba.

Examenul constă într-un test grilă pentru verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice, care cuprinde 100 de întrebări la următoarele materii: organizarea şi exercitarea profesiei de avocat; drept civil; drept procesual civil; drept penal; drept procesual penal. Întrebările din testul grilă pot avea unul sau două răspunsuri corecte. La testul grilă pentru fiecare întrebare corect soluţionată se acordă un punct. Timpul necesar pentru formularea răspunsurilor la întrebările din chestionarul de examen este stabilit de comisia de elaborare a subiectelor şi nu poate depăşi 4 ore socotite din momentul în care s-a încheiat distribuirea chestionarelor pentru toţi candidaţii.

Sunt declaraţi admişi candidaţii care au obţinut un punctaj de cel puţin 70 de puncte.

Tot în data de 15 septembrie are loc examenul de primire în profesia de avocat stagiar în Baroul Alba, la care s-au înscris 45 de candidați. (detalii AICI)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea